Dimecres 29 maig 2024

Dimecres 29 maig 2024

Compartir

Barcelona: La pobresa femenina segons l’ODEE / La Independent / Notícies gènere

Segons l’indicador de gènere que es presentarà oficialment  el 17 de maig, augmenta una nova pobresa femenina, que la integren dones formades i  amb experiència.

L’Observatori Dona Empresa Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona ha organitzat una Jornada de sobre  l’Indicador d’Igualtat de Gènere de Catalunya, que tindrà lloc el 17 de maig,  de les 8.45 a 13.00 hores, a la sala d’actes del Palau Macaya de Barcelona*

Núria Lao i Anna Mercadé, presidenta i directora de l’Observatori Dona Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, presentaran la jornada en la que s’analitzaran els resultats de l’estudi elaborat per el Gabinet d’Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona a petició de l’ODEE. Per primera vegada es crea un indicador que dóna una visió global comparativa per gènere a partir de 22 indicadors de quatre grans grups: formació, mercat de treball, condicions de vida i empoderament. L’estudi pretén donar una visió global de la situació de la dona en comparació amb la dels homes mitjançant els 22 indicadors que s’han combinat per a extreure’n el resultats finals.

A partir dels resultats obtinguts, l’Observatori detecta una nova pobresa femenina, la protagonitzada per dones formades i que un cop arriben al mercat laboral pateixen desigualtat en sous i condicions laborals. Aquesta pobresa que s’allargarà en el temps amb menors pensions i amb menors prestacions per desocupació. Els indicadors també mostren  que s’ha perdut una dècada en l’aprofitament del talent femení en el mercat laboral i que s’ha frenat el procés de reducció de les desigualtats de gènere. 

Consulteu el Programa.

Mireu el pdf

(*) Passeig de Sant Joan, 108 Barcelona 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

HA MORT CONSOL CASALS GENOVER (1949-2012)

La matinada del diumenge 9 de desembre Consol Casals va morir després de lluitar contra...

Poca presència llatinoamericana en el Comitè CEDAW

30 de Junio 2016 És important analitzar la presència regional llatinoamericana i caribenya en...

L’apoderament de les dones i grups de Suport, una eina de lluita contra la violència de gènere

Grup de dones a la Jornada de CEPAIM Totes sabem que és molt important...