Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

Internacional. Méxic: l’ONU demana a Mèxic que alliberi Brenda Quevedo / La Independent / Notícies Gènere

Per Redacció SemMéxico

Experts en drets humans de l’ONU van acollir amb satisfacció l’anunci del govern mexicà que implementarà l’Opinió núm. 45/2020 i alliberarà Brenda Quevedo Cruz després de 11 anys a la presó a Mèxic sense sentència. Insten a les autoritats a posar-la en llibertat immediatament.

Estem molt satisfets per la declaració oficial de la Secretaria de Governació de Mèxic que complirà amb l’opinió de el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries i alliberarà la víctima de detenció arbitrària, esperem que es prenguin accions concretes en aquest sentit immediatament”, va dir el Grup, assenyala un comunicat.

Quevedo Cruz va ser detinguda en relació amb un segrest i assassinat el 2005, però el Grup de Treball va trobar greus violacions a les garanties del procés, com la presumpció d’innocència i el dret a ser jutjada sense dilacions indegudes.

“Després de passar més d’una dècada a la presó preventiva, la senyora Brenda Quevedo Cruz ha de ser alliberada, amb garanties d’accés a una reparació integral” han indicat. “La violació dels seus drets humans han estat investigats en profunditat, i cal reconduir a la rendició de comptes per part dels responsables”.

El Grup de Treball exhorta el Govern a revisar urgentment totes les seves opinions relatives a Mèxic, amb la finalitat d’identificar i implementar les reformes estructurals a el sistema de justícia que són necessàries per evitar que casos com aquest es repeteixin. “Quedem a la disposició de Govern per ajudar-lo a complir les seves obligacions internacionals”.

D’acord amb el que disposa el paràgraf 5 dels mètodes de treball del Grup, José Antonio Guevara Bermúdez, membre mexicà del Grup de Treball, no va participar en l’adopció de l’Opinió núm. 45/2020.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Presència de dones a les eleccions a la Cambra de Comerç a Catalunya / La Independent / Notícies de Gènere

És la primera vegada que s’ha presentat  una candidatura d’empresàries i directives, que anomenen: 50X50,...

La violència contra les periodistes arriba a la CSW62

  Montserrat Minobis, Alicia Oliver i Rosa María Rodríguez Quintanilla (13 març, The Armenian Convention...

Barcelona: Neus Bonet novament escollida decana del CPC i rep el Premi de Comunicació Femtalent 2018 / La Independent / Notícies Gènere

Neus Bonet ha estat la guanyadora el Premi Femtalent 2018, en la categoria de Comunicació....