Expertos-de-ONU-saludan-anuncio-de-Mexico-de-liberar-a-mujer-presa-11-anos-sin-sentencia

Compartir

Internacional. Méxic: l’ONU demana a Mèxic que alliberi Brenda Quevedo / La Independent / Notícies Gènere

 

Experts en drets humans de l’ONU van acollir amb satisfacció l’anunci del govern mexicà que implementarà l’Opinió núm. 45/2020 i alliberarà Brenda Quevedo Cruz després de 11 anys a la presó a Mèxic sense sentència. Insten a les autoritats a posar-la en llibertat immediatament.

 

 

 

 

 

Estem molt satisfets per la declaració oficial de la Secretaria de Governació de Mèxic que complirà amb l’opinió de el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries i alliberarà la víctima de detenció arbitrària, esperem que es prenguin accions concretes en aquest sentit immediatament”, va dir el Grup, assenyala un comunicat.

Quevedo Cruz va ser detinguda en relació amb un segrest i assassinat el 2005, però el Grup de Treball va trobar greus violacions a les garanties del procés, com la presumpció d’innocència i el dret a ser jutjada sense dilacions indegudes.

“Després de passar més d’una dècada a la presó preventiva, la senyora Brenda Quevedo Cruz ha de ser alliberada, amb garanties d’accés a una reparació integral” han indicat. “La violació dels seus drets humans han estat investigats en profunditat, i cal reconduir a la rendició de comptes per part dels responsables”.

El Grup de Treball exhorta el Govern a revisar urgentment totes les seves opinions relatives a Mèxic, amb la finalitat d’identificar i implementar les reformes estructurals a el sistema de justícia que són necessàries per evitar que casos com aquest es repeteixin. “Quedem a la disposició de Govern per ajudar-lo a complir les seves obligacions internacionals”.

D’acord amb el que disposa el paràgraf 5 dels mètodes de treball del Grup, José Antonio Guevara Bermúdez, membre mexicà del Grup de Treball, no va participar en l’adopció de l’Opinió núm. 45/2020.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar