Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Estat Espanyol: Una bona notícia per al feminisme / La Independent / Notícies Gènere

 

“La regulació de la Igualtat Salarial proposta pel govern i avalada pel Consell d’Estat és un gran pas per acabar amb una injustícia històrica que insulta la intel·ligència”, afirmen des de la Plataforma Andalusa de Suport al Lobby Europeu de Dones.

 

  

 Rafaela Pastor, presidenta de PALEM i Lourdes Pastor, directora de Projectes de PALEM, davant el Parlament Andalús. Foto cedida per PALEM.

 

Aquesta Plataforma va celebrar la notícia en favor de la Igualtat Salarial entre Dones i Homes recentment anunciada per la ministra de Treball Yolanda Díaz: “Encara que de vegades sigui difícil de creure, per l’esgotament, les negatives, etc … Les ONG de Dones Feministes donem passos i hem aconseguit drets gràcies a la convicció del que és just, a la constància, a l’atreviment, …”.

“La regulació de la Igualtat Salarial proposada el dimarts 20 d’octubre pel govern i avalada pel Consell d’Estat és un gran pas per acabar amb una injustícia històrica que insulta la intel·ligència. Així i tot, la patronal es permet dir que no està d’acord per ser una imposició. Imposició!, últimament hem sentit molt aquesta paraula, sembla ser que cada vegada que l’esquerra parla d’equitat i pren mesures serioses. Per això, fer servir la paraula imposició li surt rendible als que històricament han explotat a la classe obrera i doblement a les dones, pel mer fet de ser-ho”, exclamen.

Des de PALEM van aconseguir que el 2009 es declarés a Andalusia el 22F com a dia per la Igualtat Salarial entre Dones i Homes, de la mà de les Parlamentàries Verónica Pérez i Paca Pleguezuelos. El 2010 van aconseguir el mateix, aquesta vegada a nivell estatal de la mà de Bibiana Aído i Carmen Calvo. Així ho reclamaren seguint la recomanació que des del Parlament Europeu havia enviat Elena Valenciano l’any 2007 a tots els estats membres.

“La defensa d’un salari digne, també per a les dones, es remunta a principis de la s. XIX, en què Flora Tristán impulsa el sindicalisme. Des de llavors fins ara ens hem trobat amb molts obstacles, vexacions i menyspreus, però seguim en peu defensant justícia per a les dones, ja que en aquest cas, hem interioritzat la qual cosa tan sàviament ens va Simone de Beauvoir “El opressor no seria tan forta si no tingués còmplices entre els mateixos oprimits”, expliquen en el seu comunicat.

 

 

 

Extret del Comunicat de Rafaela Pastor, presidenta de PALEM i Lourdes Pastor, directora de Projectes de PALEM. Publicat a AmecoPress.
 

 

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estado Español: Manifiesto Asamblea de la 7N. Marcha Estatal Contra las Violencias Machistas

A modo de recordatorio: Manifiesto elaborado por la Asamblea de la 7N Marcha Estatal Contra...

Una festa solidària amb músiques diverses

Són tres dones, Caterina Madroñal, Teresa Checa i Laura Simó. I des de fa 17 anys organitzen la festa solidària de Nadal de...

Vicent Canet

Les “noves” paternitats

  OPINIÓ Les masculinitats són múltiples i diverses com ho són les formes de viure...