Dimecres 24 abril 2024

Dimecres 24 abril 2024

Compartir

Internacional: Lola Lafon – ‘Zozobrar’, una novel·la sobre l’abús / La Independent / Notícies gènere

‘Zozobrar’ (2021), de Lola Lafon, editada per ADN, és un relat que va recorrent les diverses etapes de la destinació de Cléo, una adolescent de tretze anys, a través de la mirada dels qui la van conèixer.
A el mateix temps passa revista als abusos des de l’enfocament de la fractura social i racial en un entorn d’espectacles de varietats on, entre bastidors, s’amaga molt dolor.

 

 

La novel·la

1981. A Cléo, de tretze anys, que porta amb els seus pares una existència modesta a l’extraradi parisenc, li proposen un bon dia una beca, que concedeix una misteriosa Fundació, per aconseguir el seu somni: arribar a ser ballarina de modern jazz. Però en el que cau és un parany, un comerç sexual, on queda atrapada i a on  porta a altres alumnes.

Amb el temps, quan ja és una ballarina professional, reapareix el seu passat i ha de plantar cara a la seva doble càrrega de víctima i de culpable.

Sobre com se li va ocórrer el tema d’aquesta novel·la, l’autora explica: “Hi va haver un succés a Anglaterra al qual la cadena ARTE va dedicar-li una sèrie que estava molt bé, ‘La infàmia’ ( ‘Three girls’). Una noia plora durant una entrevista no pel que li van fer, sinó pel rancor que es guarda a si mateixa per haver arrossegat a altres “.

 

L’autora

Lola Lafon (1974), va néixer al nord de França, però va créixer a Sofia i Bucarest i procedeix d’una família franco-rus-polonesa. És coneguda per ser cantant i escriptora i també pel seu activisme polític i social en defensa de l’feminisme i de l’ideari llibertari. Ha col·laborat amb nombrosos mitjans de comunicació, com la revista literària NRF, on ha parlat sobre aquestes temàtiques.

Lola Lafon és cantant i compositora de el grup musical ‘Leva’ i ha publicat cinc novel·les. La més coneguda, ‘La petita comunista que no somreia mai’ (2015), està basada en la vida de la gimnasta Nadia Comaneci, guanyadora de nou medalles olímpiques, cinc de les quals d’or. El llibre ha estat traduït a nombrosos idiomes i va guanyar deu premis literaris a França, entre ells el Prix Ouest-France Etonnants Voyageurs, el Prix Jules Rimet i el Prix Version Femina.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Jornada internacional de la dona rural i marítima / La Independent / Notícies génere

Agricultura celebra el dia internacional de la dona rural i marítima amb una jornada per...

Barcelona: Mostra Cinema Entorn del Feminisme / La Independent / Notícies génere

  Del 17 de gener al 4 de juny es realitzarà un clicle de documentals...

La xarxa ciutadana ‘Democràcia en moviment’ impregna propostes ciutadanes de feminisme, solidaritat i sostenibilitat

Mitjançant un debat no electoral, diverses persones de la Xarxa, van exposar les seves propostes...