Dimarts 16 juliol 2024

Dimarts 16 juliol 2024

25N a Granollers: Acció contra la violència

“Volem expressar públicament que, a la nostra ciutat de Granollers, continuarem posant en joc tots els esforços i recursos necessaris per avançar cap a la sensibilització, la prevenció, la denuncia sistemàtica i el compromís, fins la total eliminació de la violència contra les dones. Una gran tasca que ens importa a tots i a totes, en la qual no ens podem permetre el luxe de que hi  hagi persones absents”. 

 

Així es manifestava la Taula de Dones de Granollers que funciona en comissions des de fa tres anys. Una de les comissions fa propostes i du a terme, durant tot l’any, activitats per conscienciar contra la violència masclista. Cada primer dijous de mes, al bell mig de la Porxada, planten una gran pancarta i conviden ciutadans i ciutadanes a fer tres minuts de silencia per les dones mortes, víctimes dels companys sentimentals durant el mes. Per desgràcia, cada primer dijous tornen a convocar, amb l’esperança que un dia puguin deixar de fer-ho.   

 

granollers

 

Per commemorar el 25 de novembre aquest any, desprès de la lectura del manifest  han dut a terme una magnífica performança:


En un improvisat estenedor, han penjat draps amb els enunciats més terribles; “intolerància”, “agressió”, “mort”, “difamació”, “menyspreu”… Draps que, desprès d’unes voltes de rentadora, surten uns magnífics murals amb enunciats amables com: “tolerància”, “afecte”, “vida”, “estimació”, “consideració”, “amor”.


A aquestes dones no els falta imaginació, ni coratge, ni desimboltura, ni ganes. Tossudes, actuen com autèntiques militants contra la violència de gènere.


Felicitats per la tasca que feu ! Es farem costat en tot !

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Un guàrdia civil, un militar i una dona

OPINIÓ És urgent abordar el tractament de les masculinitats en els discursos que expliquen la...

Acte central de la Campanya Dones pel Sí

Dimarts 26 de setembre hi hagué l’acte central de la Campanya Dones pel sí al...

22 F Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre Dones i Homes

Les dones de la Unió Europea guanyen al llarg de la vida una mitjana del...