Dijous 28 setembre 2023

Dijous 28 setembre 2023

25N a Granollers: Acció contra la violència

“Volem expressar públicament que, a la nostra ciutat de Granollers, continuarem posant en joc tots els esforços i recursos necessaris per avançar cap a la sensibilització, la prevenció, la denuncia sistemàtica i el compromís, fins la total eliminació de la violència contra les dones. Una gran tasca que ens importa a tots i a totes, en la qual no ens podem permetre el luxe de que hi  hagi persones absents”. 

 

Així es manifestava la Taula de Dones de Granollers que funciona en comissions des de fa tres anys. Una de les comissions fa propostes i du a terme, durant tot l’any, activitats per conscienciar contra la violència masclista. Cada primer dijous de mes, al bell mig de la Porxada, planten una gran pancarta i conviden ciutadans i ciutadanes a fer tres minuts de silencia per les dones mortes, víctimes dels companys sentimentals durant el mes. Per desgràcia, cada primer dijous tornen a convocar, amb l’esperança que un dia puguin deixar de fer-ho.   

 

granollers

 

Per commemorar el 25 de novembre aquest any, desprès de la lectura del manifest  han dut a terme una magnífica performança:


En un improvisat estenedor, han penjat draps amb els enunciats més terribles; “intolerància”, “agressió”, “mort”, “difamació”, “menyspreu”… Draps que, desprès d’unes voltes de rentadora, surten uns magnífics murals amb enunciats amables com: “tolerància”, “afecte”, “vida”, “estimació”, “consideració”, “amor”.


A aquestes dones no els falta imaginació, ni coratge, ni desimboltura, ni ganes. Tossudes, actuen com autèntiques militants contra la violència de gènere.


Felicitats per la tasca que feu ! Es farem costat en tot !

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Periodista y escritora

El bé intern dels oficis i professions

       OPINIÓ   Ara que estem en stand by espero que es permeti...

Catalunya: El CPC fa un homenatge a Margarita Rivière / La Independent / Notícies Gènere

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya  convida a la inauguració de l’exposició “Margarita Rivière,...

marta macias

Dia internacional per l’eradicació de la pobresa

  OPINIÓ Es calcula que el 70% de la població en situació d’extrema pobresa són...