Thursday 08 June 2023

Thursday 08 June 2023

unnamed

Compartir

Iberoamèrica: primer Congrés Iberoamericà “Més dones, millor periodisme”

L’esdeveniment online del proper dimecres 2 de novembre es per debatre sobre l’ecosistema comunicacional del futur.

WINN, la primera xarxa iberoamericana de dones periodistes i comunicadores, i la Universitat Internacional de la Florida, FIU, organitzen el primer Congrés Iberoamericà de Dona i Periodisme a càrrec de referents internacionals.

 El Lillian Lodge Kopenhaver Center per a l’Advancement de Women in Communication de FIU i WINN presenten aquest esdeveniment internacional abordant cinc claus per comprendre el nou ecosistema comunicacional: diversitat, tecnologia, descentralització, canvi climàtic i sostenibilitat, ciència i salut.

El rol de la dona als mitjans serà un tema central  per un futur amb més equitat. La Diversitat o com enriquir l’activitat periodística amb una mirada plural. La mirda de gènere en la generació de continguts amb: Pepa Bueno, directora a El País, i Virginia Pérez Alonso, directora a Público i vicepresidenta d’IPI, totes dues de l’Estat espanyol.

Crear continguts sobre Clima i sustentabilitat, com generar consciència i una reflexió profunda i amb quines eines amb:  Ricardo Lozano, biòleg amb especialització en periodisme, exministre d’ambient de Colòmbia; Diego Arguedas Ortíz, coordinador de l’Oxford Climate Journalism Network, Regne Unit; i Tais Gadea, periodista en canvi climàtic, Canal de la Ciutat i Xarxa/Acció, Argentina.

La innovació tecnològica en l’ecosistema comunicacional, la creació de noves plataformes, el desplaçament dels mitjans tradicionals i el reposicionament dels periodistes com creadors de continguts. Les eines i dispositius, el flux informatiu en un món 3.0?  amb: Tatiana Márquez, Google Colòmbia; i Julieta Shama, Meta Argentina.

La Descentralització, la reconfiguració de lecosistema comunicacional en plataformes i mitjans, en suports visuals o audibles és efímera o persistent. Com crear i difondre informació? Com capturar audiències i consolidar una identitat com a mitjans amb: Camila Russo, autora de The Infinite Machine, The Defiant, Xile; i Mauricio Cabrera, Creator Economy, Mèxic.

Ciència i salut formen ja ara part de la demanda quotidiana d’informació.El periodisme científic, continguts sense biaixos basats en recerca i dades. Incentivar la presència femenina amb: Inma Aguilar Nácher, directora general Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, Espanya; i Daniela Blanco, periodista experta en ciència i salut, Infobae, Argentina.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

L’èxit, un objetiu a plantejar-se com dones

patricia martinez

Jo diria que té sexe, aquest procés.

Que la confusió no arribi al Feminisme