Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

Guatemala aplica noves tecnologies contra violència de gènere

Anuncia sistema d’informació per denúncies i atenció 

El Centre d’Investigació, Capacitació i Suport a la Dona (CICAM) ha posat en pràctica el sistema de georeferència de Recursos Locals i Orientació Electrònica per a les Dones, una iniciativa de la Campanya-TE del Secretari General de les Nacions Unides per posar fi a la violència contra les dones, i el qual brindarà informació a les guatemalenques sobre on ubicar centres de denúncies i auxili immediat en casos violència o intents de femicidi. 

Mirza Cumez, coordinadora del projecte, va dir a Cerigua que la iniciativa pretén facilitar a les institucions de l’Estat, a activistes de Drets Humans (DH) i de les dones, i a les pròpies víctimes i supervivents de violència de gènere, informació geodiferenciada dels recursos locals de salut, justícia i seguretat, per prevenir, atendre i sancionar els crims contra la població femenina. 

La iniciativa preveu la implementació del “SOS Mujer”, un sistema d’accés públic que situa instàncies en les 22 capçaleres departamentals i en altres 30 municipis a Guatemala, i ofereix mecanismes de protecció i ajuda per reduir l’impacte i les seqüeles de la violència en les dones, va assegurar Cumez

L’activista va destacar que institucions de l’Estat, com el Ministeri Públic, la Policia Nacional Civil, el sistema de Salut i l’Organisme Judicial, han d’enfortir la coordinació i la comunicació per optimitzar els serveis públics i l’auxili que han de brindar a les nenes, les adolescents i les dones en situació de risc. 

Va fer una crida a les organitzacions de dones de Guatemala perquè s’integrin a les noves tecnologies de la comunicació i la informació, recursos que podrien contribuir significativament a avançar en l’eradicació de la impunitat i la violència masclista. 

La informació recopilada per CICAM inclou adreces de les institucions de salut, justícia, organitzacions de dones i de Drets Humans, de governs locals, i d’instàncies de seguretat, els telèfons, fax, correus electrònics, pàgines web, persones de contacte, fotografies de les seus i un punt de referència geogràfic. 

La ciutadania pot accedir a les actualitzacions en el lloc www.sosmujeres.com, a través de Facebook en SOSMujer i en Twitter @ sos_mujer.

Nadine Gasman, directora regional per a Amèrica Llatina i el Carib de la Campanya-TE, ha indicat que és essencial l’ús de les tecnologies de la informació i comunicació com a eina per eliminar totes les formes de violència contra les dones. 

Facilitar el coneixement, la informació i l’accés als recursos locals, contribueix a reduir el nombre de víctimes de la violència i del femicidi, va concloure.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Con Julian Assange manipulan una causa de las mujeres por una agenda política

El poder de WikiLeaks Por Katrin Axelsson, de ARTEMISA. Argentina    Muchas mujeres, tanto en...

FSM 2013 en imatges – LA INDEPENDENT

Fotografies de Bárbara Boyero – La Independent  Gal·leria – Tunísia 2013  

...

Comunicat institucions catalanes: EL SEGREST DE MÉS DE 200 NENES A NIGÈRIA….

EL SEGREST DE MÉS DE 200 NENES A NIGÈRIA POSA DE MANIFEST LA VULNERACIÓ PERMANENT...