Friday 03 May 2024

Friday 03 May 2024

Compartir

Guatemala aplica noves tecnologies contra violència de gènere

Anuncia sistema d’informació per denúncies i atenció 

El Centre d’Investigació, Capacitació i Suport a la Dona (CICAM) ha posat en pràctica el sistema de georeferència de Recursos Locals i Orientació Electrònica per a les Dones, una iniciativa de la Campanya-TE del Secretari General de les Nacions Unides per posar fi a la violència contra les dones, i el qual brindarà informació a les guatemalenques sobre on ubicar centres de denúncies i auxili immediat en casos violència o intents de femicidi. 

Mirza Cumez, coordinadora del projecte, va dir a Cerigua que la iniciativa pretén facilitar a les institucions de l’Estat, a activistes de Drets Humans (DH) i de les dones, i a les pròpies víctimes i supervivents de violència de gènere, informació geodiferenciada dels recursos locals de salut, justícia i seguretat, per prevenir, atendre i sancionar els crims contra la població femenina. 

La iniciativa preveu la implementació del “SOS Mujer”, un sistema d’accés públic que situa instàncies en les 22 capçaleres departamentals i en altres 30 municipis a Guatemala, i ofereix mecanismes de protecció i ajuda per reduir l’impacte i les seqüeles de la violència en les dones, va assegurar Cumez

L’activista va destacar que institucions de l’Estat, com el Ministeri Públic, la Policia Nacional Civil, el sistema de Salut i l’Organisme Judicial, han d’enfortir la coordinació i la comunicació per optimitzar els serveis públics i l’auxili que han de brindar a les nenes, les adolescents i les dones en situació de risc. 

Va fer una crida a les organitzacions de dones de Guatemala perquè s’integrin a les noves tecnologies de la comunicació i la informació, recursos que podrien contribuir significativament a avançar en l’eradicació de la impunitat i la violència masclista. 

La informació recopilada per CICAM inclou adreces de les institucions de salut, justícia, organitzacions de dones i de Drets Humans, de governs locals, i d’instàncies de seguretat, els telèfons, fax, correus electrònics, pàgines web, persones de contacte, fotografies de les seus i un punt de referència geogràfic. 

La ciutadania pot accedir a les actualitzacions en el lloc www.sosmujeres.com, a través de Facebook en SOSMujer i en Twitter @ sos_mujer.

Nadine Gasman, directora regional per a Amèrica Llatina i el Carib de la Campanya-TE, ha indicat que és essencial l’ús de les tecnologies de la informació i comunicació com a eina per eliminar totes les formes de violència contra les dones. 

Facilitar el coneixement, la informació i l’accés als recursos locals, contribueix a reduir el nombre de víctimes de la violència i del femicidi, va concloure.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dissabte de llibertat a València

Dissabte 16 d’abril tocava anar a manifestar-se per la llengua, per poder veure una televisió...

Mèxic: Exigeixen compliment de la sentència pel cas Campo Algodonero

Trobada ciutadana critica violència exercida per l’Estat  En concloure la Trobada sobre Memòria Històrica “Alternatives...

Sumen suports a la petició de destitució de la directora de l’Instituto de la Mujer

  Més de 4.000 signatures, la Plataforma 7N i el Partido Feminista s’han sumat a...