Dilluns 24 juny 2024

Dilluns 24 juny 2024

Compartir

Catalunya: Neus Munté: “En TICs, la igualtat efectiva de dones i homes és un repte de país” / La Independent / Notícies gènere

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha participat en la sessió Dona i Tic: Experiències empresarials emergents, que s’ha celebrat en el marc del cicle La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país, organitzat pel Parlament de Catalunya. Munté ha destacat que mentre el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) s’ha erigit com a gran generador d’ocupació i que augura un gran futur, amb bones perspectives econòmiques i socials, “la participació de les dones en aquest sector amb tanta projecció és molt minsa a Catalunya, i a Europa en general”.

 

“Davant les moltes possibilitats que ofereix el sector, i donat que pel Govern és una prioritat màxima avançar cap a una societat absolutament igualitària, estem decidits i entossudits a potenciar el paper de les dones en el sector TIC, en benefici del sector, del país i de les mateixes dones”, ha destacat la consellera, ja que “la igualtat efectiva de dones i homes és un repte de país, que implica moltes complicitats”, ha insistit.

La consellera s’ha referit a les diverses iniciatives que impulsa el Govern de la Generalitat perquè les dones avancin en aquest sector en expansió i que “compti amb el 100% de la societat”.

En aquest sentit, Munté ha destacat que el Govern ha actualitzat i adaptat l’estratègia smart de la Generalitat de Catalunya amb la definició de nous àmbits d’actuació, i el primer és, precisament, el Programa per promoure les vocacions tecnològiques entre les dones i joves.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Jo no soc masclista, o Sí

...
Maria Rosa Nogué

Microrelats amb perspectiva de gènere

Opinió Al voltant de la celebració del 8 de març, molts ajuntaments, a través...

Internacional: Dia Internacional contra la Impunitat de crims contra periodistes: Cicle del trencament de la impunitat – OSCE

(En elaboració ) Al desembre de 2013, l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar...