Dimecres 24 abril 2024

Dimecres 24 abril 2024

Compartir

GAMAG EUROPE (GE) ret homenatge a la periodista DAPHNE CARUANA GALIZIA, tres anys després del seu assassinat

Per Caroline Muscat. Investigative Journalist and Founder of The Shift News

GAMAG EUROPA homenatja a la periodista assassinada Daphne Caruana Galizia en el tercer aniversari del seu brutal assassinat a través d’un cotxe bomba el 16 d’octubre de 2017. GE fa un reconeixement a la seva contribució com a periodista d’investigació per denunciar la corrupció i promoure l’estat de dret a Malta i Europa.

En un context en què la llibertat de premsa està sent atacada, el coratge i la determinació de la Daphne Caruana Galizia va ser definitiu. La periodista va perseguir la veritat en l’interès públic i va continuar esssent un referent en la lluita per les llibertats democràtiques amenaçades.

A través del periodisme d’investigació, Daphne Caruana Galizia va lluitar sense descans per la llibertat d’expressió i va denunciar la misoginia. Va fer investigacions sobre corrupció en els més alts nivells de govern de Malta tot i l’assetjament professional que va patir al llarg de la seva carrera.

Daphne va ser constantment l’objectiu d’atacs en línia per grups d’odi que també van seguir a múltiples atacs a la seva llar i la seva familia, especialmente al seu fill Matthew.

“Daphne va seguir endavant malgrat els insults, la intimidació, la condescendencia, els atacs, i finalment va pagar amb la mort. Ella va ser assassinada com a resultat del seu treball. La van matar perquè els que estaven en el poder volien que la silenciessin “, va dir Teresa Carreras, coordinadora de GAMAG EUROPE.

GAMAG EUROPA condemna aquestes pràctiques i demana una acció urgent per aturar l’assetjament d’altres en la professió.

Tres anys després de la seva mort, encara no hi ha justícia per a ella en un Estat membre de la Unió Europea. La impunitat pel seu assassinat és un risc per a tot Europa, que alguna vegada va ser un bastió en la defensa de la llibertat de premsa com a quart pilar d’una democràcia.

GAMAG, The Global Alliance on Media and Gender, i GAMAG EUROPA, el seu capítol europeu, reten homenatge a la seva valentia, la seva intrepidesa i a l’impacte que va tenir no només a Malta, sinó a tot el món. Ens sumem a la campanya per justícia per a Daphne i exigim la fi de la impunitat.

Caroline Muscat, periodista investigadora i fundadora de The Shift News

Malta 16 octubre 2020

—————————————————–

Original en anglès:

GE pays tribute to journalist DAPHNE CARUANA GALIZIA, three years after her murder

GAMAG EUROPA pays tribute to murdered journalist Daphne Caruana Galizia on the third anniversary of her brutal killing by a car bomb on 16 October 2017 in recognition of her contribution as a female investigative journalist to exposing corruption and advancing the rule of law in Malta and Europe.

In a context where press freedom is under attack, Daphne’s courage and determination to expose the truth in the public interest continues to be a leading light in the struggle for democratic freedoms under threat.

Through her investigative journalism, Daphne worked relentlessly to fight for freedom of expression, she called out misogny and pursued investigations into corruption at the highest levels of government despite the professional harassment that she suffered throughout her career.

Daphne was constantly the target of attacks. The widely-reported harassment she faced online by hate groups followed multiple attacks on her home and her family.

“Daphne pushed forward through the insults, intimidation, condescension and attacks, but it ultimately led to her death. She was killed as a result of her work. She was killed because those in power wanted her silenced,” said Teresa Carreras, GAMAG EUROPE coordinator.

GAMAG EUROPA condemns such practices and calls for urgent action to stop further harassment of others in the profession.

Three years since her death, there is still no justice for her in a European Union Member State. Impunity for her murder is a risk to all of Europe, once a bastion in the defence of press freedom as a fourth pillar in a democracy.

GAMAG, The Global Alliance on Media and Gender, and GAMAG EUROPA, its european chapter, pays tribute to her courage, her fearlessness and to the impact she had not just in Malta, but across the world. We join the call for justice for Daphne and an end to impunity.

Caroline Muscat. Investigative Journalist and Founder of The Shift News
Malta October 13, 2020

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Entra en vigor el Reglament de parelles estables / La Independent / Notícies Gènere

El passat 1 d’abril va entrar en vigor el Reglament per al Registre de parelles...

Estat Español: 7N pel dret, justicia i llibertat / La Independent / Notícies / Gènere

  El pròxim quatre de juliol, tindrà lloc a Madrid, una trobada convocada per totes...

En la seva primera compareixença al Parlament, Montse Gatell reitera el compromís del Govern en la lluita contra la violència masclista

FLAIX La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha anunciat la...