Género y ocupacion. Andrea Noferini

Compartir

Barcelona: Seminari sobre Innovacions locals contra la desigualtat de gènere a l’ocupació / La Independent / Notícies gènere

El divendres 26 d’octubre es va realitzar el 17è Seminari Ciutats i Persones, sobre innovacions locals contra la desigualtat de gènere a l’ocupació. A l’acte, realitzat a la Sala la Cuina de l’Espai Francesca Bonnemaison, hi van participar Sara Moreno, Empar Aguado i Aida Ruiz, a la Primera taula: “Anàlisi i context: nous reptes en la desigualtat de gènere del mercat laboral”; i Mònica Gelambí, Anna Pérez i Iolanda Fresnillo, a la segona taula “Experiència locals contra la desigualtat de gènere a l’ocupació”.

 

En l’acta de presentació del informe (foto: Empar Aguado)

A més, es va presentar la publicació digital del llibre número 36 de la col·lecció Grana de l’ICPS sobre la temàtica del seminari, on també hi participen Sara Berbel, Víctor Ginesta i Anna Sabata, amb la coordinación de Maria de la Fuente.

El Seminari Ciutats i Persones és un espai d’intercanvi sobre alguna temàtica relacionada amb la desigualtat de gènere en l’àmbit local que es considera que requereix una anàlisi aprofundida i interdisciplinar.

El XVII Seminari va estar dedicat a les innovacions locals en l’abordatge de la desigualtat de gènere en l’ocupació. L’organització afirma: “Aquest és un àmbit clau per a l’autonomia econòmica i el desenvolupament personal i, alhora, és un terreny on les desigualtats de gènere estan molt consolidades”.

Afegeix que: “Durant la crisi econòmica, però, s’han produït canvis substancials en el mercat laboral i la seva estructuració de gènere, per altra banda, en els darrers anys han aparegut iniciatives innovadores, que han ampliat el marc d’actuació local pel que fa a la igualtat de gènere en l’ocupació, donant un valor clau a la proximitat”. Per això, “l’objectiu del seminari és ordenar tant els nous fenòmens de desigualtat de gènere en l’ocupació, com les noves lògiques d’actuació pública per a fer front a aquestes desigualtats”.

Tots aquests coneixements i altres s’han compilat en una publicació digital i els continguts van ser presentats en la jornada oberta del Seminari Ciutats i Persones, on les autores i autors van fer l’exposició pública, per després realitzar un debat al voltant de les idees i experiències relatades.

 

Més informació:
N36 de la col·lecció Grana de l’ICPS

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar