Divendres 17 maig 2024

Divendres 17 maig 2024

Compartir

La Cepal demana impulsar polítiques de gènere a Llatinoamèrica ja que són un factor de desenvolupament

 En inaugurar-se, el 29 de novembre, la quaranta-sisena reunió de la Taula Directiva de la Conferència Regional sobre la Dona a la regió, Alicia Bárcena, secretària Executiva de la Comissió Econòmica per a Amèrica Llatina i el Carib (Cepal), ha assenyalat que les polítiques de gènere són un factor central de desenvolupament, i per aixó va fer una crida als governs de la regió a impulsar i dotar de recursos financers i humans. 

Per a la secretària executiva, l’enfortiment de l’autonomia de les dones depèn en gran mesura de la posada en marxa de polítiques d’igualtat de gènere, pel que ha destacat la importància de comptar amb polítiques que combatin la violència de gènere i que dones i homes tinguin les mateixes oportunitats, drets i obligacions. 

Iriny Lopes, de la Secretaria de Polítiques per les Dones de Brasil i Presidenta de la Taula Directiva, va indicar que en la reunió de la taula directiva  es important tractar temes com el treball no remunerat, el reconeixement de labors de cura i l’augment de la participació política. 

Lopes va subratllar que perquè una democràcia sigui exercida plenament, tota la població necessita d’oportunitats reals en el treball, l’educació, accés al coneixement i salut, en totes les esferes, de manera que encara hi ha un llarg camí per recórrer per aconseguir la igualtat entre dones i homes. 

A l’esdeveniment hi assisteixen ministres i autoritats d’organismes encarregats de la promoció dels temes de gènere de països llatinoamericans i caribenys, i especialistes, que compartiran experiències d’utilització d’estadístiques d’ús del temps per al disseny, implementació i avaluació de polítiques públiques.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Igualtat en els discursos i les pràctiques

Entrevista a Paula Nogueira candidata del Bloc d 8217 Esquerra a la alcaldía de...

Estado español: Manifiesto Las periodistas paramos 8 de marz0 de 2018

Enlace corto directo a la firma del manifiesto El enlace al manifiesto Las periodistas paramos...

Unió Europea: La igualtat de gènere a mig camí / La Independent / Noticies Gènere

Dimarts passat 7 de març va ser aprovat per majoria absoluta de les i els...