Dimecres 29 maig 2024

Dimecres 29 maig 2024

Galicia: Hemeroteca feminista galega, coedició del Centre Dona i Literatura amb el CCG / La Independent / Notícies gènere

Durant les Xornadas Xénero e Documentación III, s’ha presentat* a Santiago de Compostela A Saia. Hemeroteca feminista galega, coeditada pel Consello da Cultura Galega i el Centre Dona i Literatura, sota la coordinació d’Helena González Fernández i Mariam Mariño. Aquesta hemeroteca digital inclou les revistes A Saia,Andaina (1ª època) i Festa da palabra silenciada (números 1 a 9).
 

Totes les capçaleres permeten l’accés a la reproducció digital completa de cada número de la revista, índex simple i índex exhaustiu documentat, la qual cosa permet, per primera vegada, tenir un coneixement complet de les persones i organitzacions que van col·laborar en aquestes revistes, i que resulten fonamentals per conèixer els debats en els moviments lèsbic i feminista, així com tenir una valoració històrica completa de la dècada de 1980.
 
L’equip de documentació ha estat format per Adina Mocanu (Centre Dona i Literatura) i Jennifer Rodriguez (University of Liverpool). El segon lliurament d’aquesta hemeroteca digital està previst pel 2015. Aquestes publicacions són un resultat del conveni vigent entre el Consello da Cultura Galega – Comisión de Igualdade i el Centre Dona i Literatura per tal de desenvolupar accions de recerca al voltant dels estudis de gènere i sexualitat a la cultura gallega.

*Dimarts 2 de desembre de 2014. Consello da Cultura Galega, Pazo de Raxoi, 2º andar. Santiago de Compostela

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Perquè necessitem una eco revolució: la crida de Naomi Klein

El canvi climàti, amb el previst augment en nombre i intensitat d’huracans, està arribant...

Mur d’homenatge a les persones fusellades al Camp de la Bota, Barcelona

La inauguració del mur-parapet recordatori, de Francesc Abad, al Fòrum de Barcelona va ser...

Eleccions gallegues: “Aprofitar la finestra d’oportunitat per a un canvi polític progressista”.

Antiga regidora a l'ajuntament de Santiago de Compostel·la, professora de ciència política i portaveu de...