Dimarts 23 abril 2024

Dimarts 23 abril 2024

Compartir

FELIÇ DIA INTERNACIONAL DE LA DONA!

Avui, 8 de març de 2011, commemorem els 100 anys del Dia Internacional de la Dona Treballadora

Malgrat tots els esforços per assolir la plena igualtat en tots els sectors i en tots els països del món, no podem estar satisfetes per la realitat que percebem dia rere dia. La dignitat de les dones encara no s’ha assolit plenament.

Algunes pinzellades:

– Només el 3% dels llocs directius de grans empreses europees són dones

– Només el 3% dels Premis Nobel de Ciència han estat atorgats a dones

– La pitjor forma de discriminació de les dones és la violència contra elles

– Les dones no tenen ni veu ni vot en molts països del planeta

– El nombre d’assassinats vers les dones va en augment

– La mitjana europea de dones que formen part dels governs nacionals de la Unió Europea és de només el 26%

El Dia Internacional de la Dona provoca la celebració de centenars d’actes arreu del món. Per exemple, a Europa, el Parlament Europeu a Estrasburg votarà aquest matí l’informe sobre la igualtat entre homes i dones a la Unió Europea, on els eurodiputats i les eurodiputades demanen la introducció de quotes per assegurar una representació femenina adequada als alts càrrecs empresarials i polítics. El segon informe subratlla que un 17% de les dones europees viu en situació de pobresa i proposa mesures per combatre aquest fenomen. Demà es votarà l’informe sobre la pobresa.

a_moneda

La ciutat d’Estrasburg també acollirà avui la conferència de premsa amb presència del president del Parlament Europeu, Jerzy Buzek, el president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding i la responsable del Comité dels Drets de les Dones i Igualtat de gènere, Eva-Britt Svensson.

A Catalunya, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, acompanyat del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i de la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, presidirà, a les 13.30 hores, l’acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones, organitzat pel Govern en el Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. L’acte serà obert per Montse Gatell amb la lectura d’una Declaració Institucional en nom del Govern. Un recital de Celdoni Fonoll i Lloll Bertran precedirà el parlament de cloenda de la commemoració, a càrrec d’Artur Mas.

cartelldefinitiu8demar2011

La plaça Universitat, a Barcelona, acollirà a les 19 hores la manifestació “Nosaltres exigim, unides decidim” organitzada per Ca la Dona. I a la mateixa hora, l’Oficina del Parlament Europeu, la Representació de la Comissió Europea i El Periódico de Catalunya organitzen, a l’Aula Europa (Pg. Gràcia, 90, Barcelona), la presentació dels resultats de l’Eurobaròmetre sobre dones i lideratge, seguit del debat ‘Dones i Europa, lideratges femenins a Catalunya’. Intervindran la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, i la defensora de la Igualtat d’El Periódico de Catalunya, Eva Peruga.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“El Prestigi Continua Sent Masculi”

  Foto:laterceravia.cat Laura Freixa,l’escriptora espanyola que estudia la relació entre Cultura i Gènere, explica que...

Maribel Nogue

Treballs invisibles. Condicions indecents

    OPINIÓ En el marc de les activitats del programa “Octubre Solidari”, dijous passat...

Erradicar la violència contra les dones, fita i objectiu, diu Marcela Lagarde

        Erradicar la violència contra les dones és una meta. Un objectiu de la...