Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Exit de convocatòria de la Biennal de pensament Ciutat Oberta

 

No Violet Bulawayo i Gemma Parellada al CCCB 

El diàleg entre NoViolet Bulawayo i Gemma Parellada el dissabte 20 al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), va ser una de les últimes activitats de la exitosa Biennal de pensament Ciutat Oberta que s’ha celebrat a diferents espais i barris de la ciutat de Barcelona del 15 al 21 d’octubre, però que continuarà amb d’altres activitats fins el desembre.

La periodista catalana i corresponsal a l’Àfrica, Gemma Parellada, va parlar al Pati de les Dones del CCCB amb l’escriptora zimbabwesa NoViolet Bulawayo que viu als Estats Units, sobre les contradiccions de pertanyer a dos mons, que la narradora deixa entreveure en la seva novela ‘Necesitamos nombres nuevos’.

Darling, la nena de 10 anys protagonista de la novela, viatja als Estats Units com ho va fer l’escriptora a la mateixa edat, des de la ciutat de Tsholotsho, a la zona dels ndebeles a Zimbabwe, la identitat en la que ella s’identificava a Barcelona. Però resulta que a les dues nenes no les esperaba cap terra de promissió a l’América. No Violet Bulawayo, com també va explicar al mateix CCCB l’escriptora nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie, va viure en el seu color negre de la pell l’expressió mes patent i directa del racisme als Estats Units.

 

Biennal.BCN2 LidiaVilalta

  Rita Segato i Gabriela Wiener a la Plaça Joan Corominas

 

Ple absolut a les sessions sobre feminismes i gènere

Ja des de les primeres sessions a la Plaça de Joan Corominas, el dilluns 15, el ple va ser absolut, molt abans de començar la primera cita La ciutat de les dones ambla Conferència de Rita Segato que va dialogar amb Gabriela Wiener.  Va ser la primera tanda d’una intensa vesprada que va continuar amb el diàleg al mateix espai L’embolic del gènere: Per què els cossos importen?, entre Judith Butler i Fina Birulés.

L’endemà, la mateixa Plaça Joan Corominas es va tornar a omplir per escoltar el diàleg entre Gayatri Spivak i Marina Garcés sobre L’educació del futur, que d’entrada, va celebrar que s’hagues incorporat novament la Filosofia com asignatura en el sistema educatiu. Alguns mitjans de comunicació destacaven precisament la importancia de rescatar la filosofía en aquests temps d’incertesa i la necessitat de continuar fent debats públics que la ciutadania va fer palès que interessen molt.

Perquè l’èxit de convocatòria es va donar arreu: tant als gran escenaris, com als petits tallers on es celebraven les diferents conferències, concerts i propostes escèniques, durant tota la semana, en temes com les migracions, la diversitat cultural i d’altres reptes de la societat contemporània i les ciutats globals, que van reunir nombroses persones, moltes d’elles joves.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Twitter, dones i poder

    El darrer article de Nicholas D. Kristof al New York Times es titula...

T.Molla_images

Rajoy, gènere i ONU-Dones

  Pel que sembla l’actual Govern del PP, encapçalat per Rajoy tem nomenar alguns temes...

Candidates presidenciables arreu del mon

  Un exabrupte masclista de l’aspirant republicà Donald Trump, li ha servit a l’ex-executiva de...