Dissabte 13 abril 2024

Dissabte 13 abril 2024

Compartir

Tarragona: Mònica Borrell Giró, nova directora del Museu Arqueològic de Tarragona / La Independent / Notícies gènere

Mònica Borrell ha obtingut la màxima puntuació entre els set candidats que es van presentar al concurs públic. Ha estat triada per una comissió de valoració integrada per membres del Departament de Cultura i assessors externs especialistes en museologia i gestió del patrimoni cultural. 

 

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura ha designat Mònica Borrell Giró com a nova directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). Borrell ha estat seleccionada per una comissió de valoració integrada per membres de la Generalitat de Catalunya i altres assessors especialistes en museologia i gestió del patrimoni cultural com membres de la comissió territorial de Patrimoni Cultural a Tarragona i representants de la Junta de Museus de la Generalitat i de l’Associació de Museòlegs de Catalunya.

Al concurs públic, que es va obrir el 15 de desembre de 2016 i va finalitzar el 9 de gener de 2017, s’hi han presentat un total de set candidatures. Els candidats han hagut d’acreditar experiència laboral en llocs de responsabilitat en l’àmbit museístic o similar; tenir els coneixements necessaris sobre museologia i temàtica del museu; coneixements en estructura econòmica i financera d’una institució, en gestió de recursos, patrimoni cultural, disseny i en execució de projectes culturals, així com coneixement de màrqueting cultural i comunicació.

Mònica Borrell és llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i Màster en Gestió del Patrimoni Arqueològic pel mateix centre. Del 1990 al 2006, va treballar al Museu de Gavà en tasques de difusió i didàctica; del 2006 al 2013, va ser directora gerent i directora tècnica a l’Institut Municipal de Gestió del Patrimoni Cultural i Natural de l’Ajuntament de Gavà, i des del 2013, és cap de la Unitat de Patrimoni de l’Ajuntament de Gavà i directora tècnica del Museu municipal.

Ha dirigit diversos projectes museològics i patrimonials, nombroses exposicions, projectes digitals i de didàctica del patrimoni, i ha participat en diverses activitats de gestió i recerca arqueològica. Borrell ha participat també en nombroses publicacions i conferències en l’àmbit de l’arqueologia, el patrimoni i la museografia, i ha impartit cursos a diverses universitats i centres de formació. Des del 2015, és vicepresidenta de l’Associació de Museòlegs de Catalunya.

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona és gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. Té adscrita la gestió dels monuments i jaciments arqueològics d’època romana propietat de la Generalitat: Arc de Berà, Torre dels Escipions, Conjunt Monumental de Centcelles (Constantí), Necròpolis Paleocristiana de Tarragona, Teatre romà de Tarragona i Vila romana dels Munts (Altafulla).

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Taula Rodona organitzada per Dones Juristes:

El dia 25 de Novembre es commemora el “Dia Internacional per a l’eliminació de la...

Lleida: Guardons del Premi Mila per a la Igualtat de Gènere / La Independent / Notícies gènere

El passat 19 de març, els Premis Mila de Periodisme, que concedeixen anualment la Demarcació...

Antonina Canyelles. Les banyes del croissant.

    OPINIÓ És preocupant constatar el poc interès que hi ha per part de...