Dilluns 15 juliol 2024

Dilluns 15 juliol 2024

Compartir

Europa: XXIII Congrés de l’Associació Mundial de Dones Periodistes i Escriptores / La Independent / Notícies Gènere

Al cor de Londres, del 6 al 9 de novembre, es durà a terme el XXIII Congrés de l’Associació Mundial de Dones Periodistes i Escriptores. (AMMPE)

 

 

 

 

 

Sota el lema “Explicant la història completa: un món complex necessita totes les seves veus”, el Congrés busca reunir a lidereses del periodisme, escriptura i publicació literària de tot el món per examinar durant quatre dies de plenàries, discussions, visites i tallers temes que requereixen canvis fonamentals en la matèria primera del periodisme de qualitat com els conflictes, migracions, drets humans i canvis de poder.

Al Congrés també s’analitzarà la forma com l’audiència obté la informació, tenint en compte que els temps canvien i la forma de fer periodisme també, cal que un nou tipus d’història tingui noves narratives, nous formats i nous lectors i lectores, els mitjans estan en plena fase de transformació.

Sota aquest precepte, com fer periodisme de qualitat en un món on les notícies canvien cada segon? El periodisme està canviant prou ràpid per reflectir i informar la comunitat global? Importa qui es qui explica les històries? Serà que les dones periodistes i escriptores tenen la influència per ser líders d’aquest canvi?

 

AMMPE la seva història

L’Associació Mundial de Dones Periodistes i Escriptores, és una associació de dones periodistes i grups d’escriptores de tot el món. Té entre els seus objectius crear consciència sobre els problemes que afecten el periodisme, l’escriptura en general i de les dones en particular. Promou la diversitat de gènere en aquestes matèries.

Va ser fundada el 1969 a Mèxic, per l’escriptora i periodista mexicana Glòria Sales de Calderón, amb la participació de 37 països.

La presidència canviant cada dos anys, i el seu Congrés bianual es porta a terme en un país rellevant. La presidenta actual és Sarah Gibson del Regne Unit, actualment directora d’Operacions de Celebro Media Studios, cofundadora de la xarxa Global Women in News a la BBC, que compta amb 1.400 membres; té dues vicepresidentes Teresa Carreras d’Espanya i Patricia Mayorga d’Itàlia.

En l’últim Congrés dut a terme a Xile el 2016, el tema va ser Periodisme: Transparència i Democràcia: l’impacte de la innovació digital en la comunicació de masses, la publicitat, la literatura, les xarxes socials i els drons. Van ser-hi presents periodistes i escriptores d’Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia, així com companyies de mitjans com CNN, BBC i Al-Jazeera, i organitzacions com Pen International.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

#5NTarragona Marxa contra les violències masclistes

El Moviment Feminista de Catalunya, del País València i de les Illes Balears ha...

Les llagues de l’educació pública

OPINIÓ Els explicaré una història que m’agradaria que fos única però que per desgràcia...

Feminisme sense feministes

Es poden fer moltes anàlisis polítiques del que va passar diumenge a les eleccions municipals...