Divendres 24 maig 2024

Divendres 24 maig 2024

Compartir

Euro-Mediterrània: Les dones construeixen societats inclusives / La Independent / Notícies Gènere

En el marc de les conferències 2018 de la Unió per a la Mediterrànies (UpM) Women4Mediterranean, ministres de 43 países del Mediterrani es trobaran a Lisboa, Portugal, els dies 10 i 11 d’octubre sota el lema “Les dones construim societats inclusives”.

 

 

L’enfortiment de la dona en la societat és un propòsit dels països de la UpM que van adoptar una forta Declaració Ministerial, en la trobada del 27 de novembre de 2017 al Caire.

Aquest any, reconeixent els desafiaments persistents i perquè les dones gaudeixin plenament dels seus drets, la conferència arriba amb un ambiciós pla d’acció. Es comprometen a crear polítiques per promoure la igualtat entre dones i homes en igualtat de drets i oportunitats en totes les esferes de la societat, la vida política, econòmica i civil.

L’Edició 2018 de Women4Mediterranean, és un espai de participació de funcionaris d’alt nivell de tots els països pertanyents a la regió euromediterrània en la qual estan presents ministres, autoritats locals i institucions, parlamentaries, organitzacions internacionals, plataformes de la societat civil i acadèmiques, actors del sector privat, promotores de projectes, personalitats amb un destacat compromís en la igualtat de gènere, els mitjans i la joventut.

En el programa, els temes principals seran les oportunitats i els reptes per a les dones a la regió en el context dels recents esdeveniments econòmics i polítics; l’important paper de les generacions joves, destacant la promoció i participació de líders joves en l’apoderament de les dones i d’igualtat de gènere; quines són les formes de qüestionar i deconstruir rols de gènere per aconseguir més igualtat entre homes i dones; quin és el paper dels homes i el sector privat, inclosos els mitjans de comunicació, per canviar estereotips i crear una societat igualitària, equitativa i més inclusiva

Més informaciò.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estat espanyol: Insumisas, llibre de Laura Manzanera / La Independent / Notícies gènere

Les dones que es van vestir d 8217 home a la recerca de llibertat 8220...

8 de MarÇ Dia Internacional de les Dones

MANIFIESTO: PACTO NACIONAL POR LA VIDA, LA LIBERTAD Y LOS DERECHOS DE LAS MUJERES

A LA OPINIÓN PÚBLICA Desde hace 12 años en el país se observa una sistemática...