Dijous 22 febrer 2024

Dijous 22 febrer 2024

Compartir

Europa: Griselda pastor, Premio Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2018 / La Independent / Notícies Gènere

L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), coincidint amb el Dia d’Europa (9 de maig) ha anunciat que Griselda Pastor, periodista amb dilatada experiència com a corresponsal a les institucions europees, ha guanyat el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2018, que concedeix aquesta associació.

 

 

Ramon Vilaró, president de l’APEC, va explicar que el jurat ha valorat “la llarga trajectòria de Griselda Pastor com a corresponsal de la Cadena SER a Brussel·les des d’on ha informat dels principals capítols de la història europea, de l’euro a l’ampliació, de la crisi econòmica a la dels refugiats i el Brexit, entre molts altres.” Així mateix, també destaca “l’energia i passió que posa en les seves cròniques radiofòniques” i “l’esforç professional de treballar en el mitjà ràdio a Brussel·les per sintetitzar i explicar l’actualitat europea”.

Pastor informa des de Brussel·les de l’actualitat de la UE per a la Cadena SER des del 1998, una tasca que ja li va valer ser reconeguda amb el premi Salvador Madariaga de ràdio l’any 2004. Anteriorment, s’havia fet càrrec de la informació política de la Cadena SER-Catalunya des de Ràdio Barcelona (1990-1998), on va arribar després de passar pels estudis de l’emissora a la seva ciutat natal, Tarragona, on també exercia de corresponsal de l’Agència EFE.

Enguany, va dir Vilaró, l’APEC vol “reconèixer la feina dels corresponsals catalans que treballen actualment a Brussel·les en unes condicions molt més precàries que fa un temps i que els aboca, en alguns casos, a situacions laborals intolerables”.

El guardó del premi, que compta amb el suport de la Comissió i el Parlament Europeu a Barcelona així com la Fundació Bancària “la Caixa”, serà una escultura de l’artista Enric Pladevall i un retrat del dibuixant Oriol Malet.

També han rebut el guardó en el passat: Jaume Arias, Margarita Rivière, l’Agence Europe, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda i Can Dündar.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Tres escriptores parlen del futur d’Europa.

      En l’acte del CCCB moderat per Najat El Hachmi hi varen participar Edurne Portela, Jane Teller i, per videoconferència, Karolina Ramqvist.

...

Catalunya: Dones Juristes. CONVOCAR UN REFERÈNDUM NO ÉS CAP DELICTE / La Independent / Notícies gènere

L’Associació de Dones Juristes ha fet públic un Comunicat on afirma que convocar un Referèndum...

LLEIDA: TESI DOCTORAL “La col·lecció ‘La sonrisa vertical’ i la representació literària de les minories sexuals” / La Independent / Notícies gènere

La doctoranda Estrella Díaz Fernández, investigadora del Centre Dona i Literatura, defensarà la seva tesi...