Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Estat Espanyol: Marxa pels drets i llibertats / La Independent / Notícies Génere

El proper 16 de Maig, després d’un any de treball de diferents col·lectius integrats en la Plataforma 7N, centralitzada a Madrid, s’han convocat diferents accions a nivell de l’Estat Espanyol. Entre elles, la més important,  hi haurà la crida a la gran Manifestació del 16 de Maig, convocada a totes les ciutats de l’Estat.

  

La Plataforma 7N ha dut a terme un treball exhaustiu de coordinació, organitzant les trobades amb els diferents grups i associacions feministes, que ja van participar en la gran Manifestació a Madrid * d’ “El tren de la Libertad” el febrer de 2014, en la qual, s’exigia al Govern, el dret de les dones a decidir en el seu cos. Una exigència del dret de les dones a l’avortament, lliure i gratuït. En aquesta ocasió s’ assolí que el ministre Gallardón sortís del Govern i la seva desaparició de la Política.

 

 

Tren de la libertad - Amelia Valcarcel - Alicia Miyares

El Tren de la Libertad. Febrer 2014. Madrid

 

Amb aquesta Manifestació, es denuncia i s’ exigeixen, els 200 milions que havien estat compromesos per gestionar les Polítiques de Violència de Gènere, acordats per la ministra d ‘ “igualtat” Dolors Montserrat, i que corresponen a un 0,04% del pressupost de l’Estat i compromesos en El Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

En els últims 15 anys, s’han assassinat més de 900 dones (dades oficials), hi ha altres dades que denuncien gairebé el doble de feminicidis a través de la violència masclista.

La feministes denuncien la distribució dels pressupostos, que segons portaveus el problema és les prioritats (ha augmentat el pressupost de Defensa a 819 millones, + 10,7% respecte a l’any passat) i estan decidides a que se sentin las seves veus, i no consentiran que els seus drets quedin relegats a l’últim lloc.

Per acabar amb la xacra dels assassinats de dones, cal fer canvis estructurals i invertir recursos. La Plataforma i les associacions signants del manifest estan decidides a no claudicar fins a aconseguir la victòria de totes les seves reivindicacions.

 

Manifest

 Compromís = Pressupost

*El tren de la llibertat moviment en defensa dels drets sexuals i reproductius de les dones i contra la reforma de la Llei de l’avortament a Espanya que va culminar l’1 de febrer de 2014 amb una multitudinària manifestació a Madrid demanant la retirada de l’avantprojecte de llei l’avortament presentat pel ministre de Justícia Alberto Ruíz Gallardón i reclamant la seva dimissió, a més de defensar la llei de l’avortament vigent del 2010.

La protesta va ser una iniciativa que va sorgir a Astúries de la Tertúlia Feminista Las Comadres i l’organització Mujeres por la Igualdad de Barredos. S’hi van sumar nombroses organitzacions de dones, organitzacions feministes i entitats implicades en la lluita pels drets sexuals i reproductius de tota Espanya. Es van omplir trens i autobusos per a participar en l’acte central de la convocatòria de Madrid, també recolzat per partits de la oposició i sindicats. La manifestació va sortor del passeig del Prado i va recórrer el camí cap al Congrés dels Diputats on un grup de representants feministes va lliurar el manifest “Porqué yo decido”, escrit per la doctora en filosofia Alícia Miyares amb les reivindicacions de la mobilització, al registre del Congrés per al president de Govern, el del Congrés, la ministra de Sanitat, Ana Mato, i el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón.

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estat Espanyol: El Govern concedeix l’indult parcial a Juana Rivas / La Independent / Notícies Gènere

La pena de dos anys i sis mesos de presó imposada per la sostracció dels...

Noves tecnologies contra la violència masclista

Professionals del departament d’Interior expliquen amb quines eines es compta actualment      El Departament...

tere moll

Submises? No, gràcies

OPINIÓ …A aquest tipus d’accions que les administracions (de vegades ) tenen en compte per...