Dimecres 21 febrer 2024

Dimecres 21 febrer 2024

Euroordre per perseguir als maltractadors a Europa

A principis de l’any que ve, el 2012, s’haurà acabat la impunitat pels maltractadors, a la Unió Europea (UE). Almenys la impunitat pels agressors que intenten perseguir a les seves víctimes d’un estat a l’altre de la UE. El Consell de Ministres de la UE ha donat el vist i plau a l’Euroordre que significa la persecució dels agressors, especialment de violència de gènere, en qualsevol punt de la geografía de la UE.

L’Euroordre permetrà a aquelles persones que han estat víctimes d’una agressió poder viatjar pels 27 Estats membres de la UE amb una protecció similar a la que se’ls dona en el seu país de procedencia. Només haurà de comunicar a les autoritats del seu país el desplaçament .

                               Euroorden


Segons ha assenyalat el secretari d’Estat de Justícia, Juan Carlos Campo: “El viatge pot ser permanent o provisional. La víctima haurà de comunicar a l’autoritat central que va a residir, per exemple, a Itàlia, Alemanya o Portugal per un viatge de turisme o simplement per un treball i tindrà la mateixa protección que en el seu país d’origen”.

Aquesta mesura va ser proposada per Espanya durant la darrera presidencia espanyola de la UE. Amb aquesta aprovació queda enrera un difícil procés de negociació entre les autoritats españoles i la comissària de Justícia de la UE, Vivianne Reding.

Aquest acord del Consell de Ministres i ela posterior consens amb el Parlament Europeo (PE) del text d’aquesta directiva fan que es pugui començar a aplicar a partir de principis d’any. Els socis comunitaris tindran un màxim de tres anys per incorporar la nova norma a les seves legislacions nacionals. Aquesta Euroordre se centrará “en delictes que puguin posar en perill la vida de la víctima, la seva integraitat física, psicológica o sexual i la seva llibertat personal”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Endavant amb l’accés de les dones a la copropietat de l’explotació agraria familiar

FLAIX Les demandes contra la injustícia que tant s’ha denunciat des de les dones de...

El moviment Feminista de Catalunya i País Valencia convoca pel dia 5 de novembre del 2016 la Marxa

Roda de premsa a Barcelona: 3 de novembre El moviment Feminista de Catalunya i País...

ONU Dona. Perspectives poc clares

La creació d’ONU Dona, que va començar les seves operacions formals a Nova York el...