Cartell Presentació Diari Jornada Ca la Dona 2018

Compartir

Bases per un periodisme feminista

 

El proper dia 21 de març, a Ca la Dona. La Independent participa en un debat. No és un debat qualsevol donat que parla d’allò que fem des dels nostres inicis: comunicar des d’una perspectiva de gènere.

El debat serà en el marc de la presentació del que aviat serà el nou diari “Jornada” i portarà el títol de Bases per un periodisme feminista i participaran en el debat la seva directora Laia Altarriba, Fabiola Llanos (La Periòdica), Tona Gusi (La Independent) i Joana G. Grezner (Observatori Origen i col·laboradora de Píkara), un debat que serà moderat per Carme Porta (idemTV).

El diari Jornada és un nou diari generalista que vol ser independent i està impulsat per un grup de periodistes i persones de l’àmbit cultural i cooperatiu que han constituït una cooperativa per tirar endavant el projecte. El diari funciona en part des de fa uns mesos en format digital i ja té data de sortida, el 5 de maig.

Jornada s’autodefineix com ” El projecte que neix de la constatació que els mitjans de comunicació de masses privats estan en mans de grans grups empresarials i financers, i això condiciona la perspectiva amb què informen i les notícies que arriben al públic. Necessitem mitjans deslligats d’aquests interessos, en llengua catalana i que informin de manera rigorosa sobre el país i el món on vivim. I ens cal que tinguin potència per tal d’arribar al conjunt de la població. És per això que hem decidit crear una cooperativa mixta de treball i consum sense ànim de lucre.”

Jornada també es defineix com un diari feminista perquè ” Fer periodisme feminista és també deixar de tractar les dones com a un col·lectiu homogeni i associar-les al seu aspecte físic o a les seves relacions respecte els homes – el mèrit és seu –, deixar de penalitzar a aquelles que ocupen l’espai públic i tractar les violències masclistes com a violacions dels drets humans, estructurals d’un sistema social i polític. És, en definitiva, una eina necessària per a la construcció d’una societat més lliure, justa i igualitària.”

Així,el debat, impulsat per sòcies de Ca la Dona i de Jornada té aquest doble vessant de reivindicació: periodisme feminista i periodisme independent, perspectives que sovint, tot i ser dos aspectes fonamentals, no els trobem en la majoria de mitjans de comunicació.

Des de La Independent felicitem al nou mitjà i participarem a la taula de debat fent les nostres aportacions i explicant les experiències d’aquests gairabé 8 anys.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar