yo si te creo

Estat espanyol: Indignació per ratificació de la sentència de “la manada” / La Independent / Notícies gènere

“Estem preocupades i indignades davant la sentència”, ha dit la representant de l’Associació de Dones Juristes de Catalunya, Montserrat Fernández Garrido, després de conèixer que el Tribunal Superior de Navarra (TSJN) ha decidit ratificar la condemna de nou anys de presó per als cinc membres de “la manada” per un delicte d’abús sexual ocorregut en les festes de Sant Fermí, a Pamplona, el 7 de juliol del 2016, i no de violació en grup.

 

Protestes per la sentència.

“Hi ha una gran necessitat de precisar el concepte de violació i la diferència respecte a l’abús. Perquè la justícia avui no s’aplica amb visió de gènere i entre els jutges hi ha tant masclisme com entre la societat”, ha assenyalat Montserrat Fernández Garrido al ser consultada per La Independent.

El TSJN va  acceptar ahir dimecres 5 de desembre el recurs presentat per la víctima demanant sancions pel delicte contra la intimitat de la dona, ja que va ser gravada mentre la forçaven, i ha ordenat a l’Audiència Provincial que dicti una nova sentència que, de ser condemnatòria, elevaria les penes entre dos i quatre anys per a un dels acusats, que va fer els enregistraments, mentre que també li elevaria la pena uns altres dos anys a un altre d’ells per robar el telèfon de la víctima.

Els cinc membres de “la manada” estaven en llibertat provisional quan s’ha ratificat la seva sentència de nou anys, que d’haver estat considerat el delicte com a agressió sexual seria de 14 anys. Les dues parts han anunciat que recorreran. “En uns vuit mesos es coneixerà la sentència del Tribunal Suprem”, ha dit  Fernández Garrido.

En saber-se la sentència del Tribunal Superior de Navarra s’han produit diverses manifestacions de protesta a diferents ciutats de l’Estat Espanyol per part de col·lectius de dones que mantenen la consigna de “jo sí que et crec” tot rebutjant el masclisme en la justícia.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar