sábado 13 abril 2024

sábado 13 abril 2024

Compartir

València: Esperança Costa publica: ‘Rosa Solbes. El periodisme insurgent’ / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

‘Rosa Solbes. El periodisme insurgent’ esta editada per la Companyia Austrohongaresa de Vapors, on l’autora ofereix documents inèdits i anècdotes clau que ajuden a comprendre, prenent la trajectòria de Rosa Solbes com a fil conductor, la realitat valenciana dels darrers 40 anys.

 

 peridismoinsurgente

El llibre “Rosa Solbes. El periodisme insurgent” escrit per la periodista Esperança Costa, es tracta de una biografia on es reivindica el paper de tota una generació de periodistes durant la Transició valenciana. 

Rosa Solbes (Alacant, 1950) ha escrit reportatges, entrevistes i columnes que s’han convertit en referents del periodisme valencià de la Transició. És el temps de les bombes contra Joan Fuster i Sanchis Guarner, dels atemptats d’ETA i els GRAPO, de la violència ultra contra les primeres autoritats democràtiques valencianes, del colp d’estat del 23 F.

Compromesa amb l’esquerra, el feminisme i el valencianisme, pertany a una destacada generació de periodistes insurgents que va sacsejar la professió a València en els anys 70 i 80. Va treballar, entre d’altres mitjans, en ‘Primera Página’, ‘Valencia Fruits’, ‘Valencia Semanal’, ‘Diario de Valencia’, Radiocadena i TVE, i ha estat corresponsal de ‘Tiempo’, ‘Interviú’ i ‘El Periódico de Catalunya’.

Ha viscut, de primer com a directora fundadora de Ràdio 9, i finalment, com a membre de l’últim consell d’administració de RTVV, el naixement i mort dels mitjans públics valencians.

Esperança Costa i Gimeno (Gandia, 1963) és llicenciada en Geografia i Història i màster en Patrimoni Cultural per la Universitat de València, però part de la seua trajectòria l’ha dedicada al periodisme. Ha treballat en ‘El País’, ‘Canal 9’ i ‘ADN’, i col·laborat en ‘Levante-EMV’, ‘Escuela Española’, ‘NAT’ i ‘La Veu del País Valencià’, entre d’altres mitjans.

 

Participa i modera la periodista Emilia Bolinches

Dimecres 19 d’octubre a les 19’30h al Teatre El Micalet. Carrer Gillem de Castro, 73

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Fundamentalismos y Derechos sexuales y reproductivos en seminario de Calala / La Independent / Noticias género

La Fundación Calala Fondo de las Mujeres organiza un seminario sobre Fundamentalismos, Derechos Sexuales y...

Nuria Cobos, mentora de planificació i productivitat conscient per a emprenedores

Nuria Cobos, mentora de planificació i productivitat conscient per a emprenedores...

Barcelona: La lluita Feminista per l’avortament lliure i gratuït..Reivindicació Drets Humans de les Dones. Contra la Violència de l’Estat Patriarcal.

    Reivindicació Drets Humans de les Dones. Contra la Violència de l’Estat Patriarcal.

...