viernes 08 noviembre 2024

viernes 08 noviembre 2024

Unicef

Compartir

Sierra Leona: Prohibida l’ablació a Sierra Leone / La independent / Notícies Gènere

(Sin traducción disponible) 

A nivell internacional s’està celebrant la decisió del Govern de Sierra Leone, de prohibir “amb efecte immediat” la Mutilació Genital Femenina (MGF). Són prop de 200 milions de dones i nenes, que en el dia d’avui són vives, les que han estat sotmeses a l’ablació i algun tipus de mutilació genital.

 

 Unicef

 Foto:unicef

  

Sierra Leone, és el país Africà on mes dones i nenes han patit l’ablació, segueix sent una tradició molt arrelada, la qual està integrada en la seva cultura, per això la dificultat i resistència a eradicar-la, sent més del 90 /% de dones i nenes a les quals se’ls ha practicat aquesta xacra.

L’activista i exministra Rugiatu Turay, ha destacat que és “un pas en la bona direcció” i ha sostingut la necessitat de “assegurar-nos que el Govern sap que els cossos de les dones no són camps de batalla”. La importància del posicionament de les encarregades de realitzar aquesta violenta practica, suposa un avanç per consolidar l’eradicació de la MGF.

Segons Mabynty Kamar, lideresa practicante d’ablació de Sierra Leone, que durant 30 anys s’ha encarregat de realitzar mutilacions genitals femenines, explica que,  “no ho fem per amor, sinó per costum, ignorància i pobresa” És un ritual de transició de les noies a l’edat adulta, forma part de la cultura, encara que sigui considerada “una pràctica perjudicial, causa de sofriment, és molt dolorosa i ha estat la responsable, de moltes morts de noies desangrades, durant el procés de mutilació”.

  

sierra-leona-mutilacion-genital-femenina-2

 Cuchillas empleades per a la mutilació genital femenina. Pla Internacional

Foto: Ilvy Njiokiktjien

 

Segons els “soweis”, les responsables d’exercir  l’ablació, i que a la llengua local se’ls dóna el nom de Bondo Bush – és una font d’ingressos molt important per a elles, gaudeixen d’un estatus important a la comunitat, i es denominen guardianes de la cultura. Sempre han justificat la seva defensa d’aquesta tradició, al·legant ” ho fem, afirman, perquè no tenim una altra alternativa  i ” tenim por de perdre el respecte i reconeixement si deixem de dur a terme aquest ritual”.

 

 

1062707350

Foto:telesurtv

 

Segons dades de l’ONG. Pla Internacional, hi ha 16 milions de dones i nenes en perill de ser mutilades genitalment, estan repartides en sis països africans: Txad, Libèria, Mali, Sierra Leone i Somàlia.

 

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Boletín de noticias

Suscríbete a nuestro boletín semanal y a las últimas noticias publicadas.

También te puede interesar

Madrid: Nace una nueva app para hacer frente al acoso y las agresiones LGTBIfóbicas / La Independent / Notícies gènere

Ya está disponible, de momento solo para móviles Android, la nueva app Observatorio madrileño contra...

DF-PortadaINV_baixa

Desconocidas & Fascinantes: un exercici de visibilitat

No hay traducción disponible El llibre, publicat per Egales i editat per Isabel Franc i...

Entrevista a Núria Bendicho Giró, autora de “Terres mortes”

Nuria Bendicho. Foto @Laura Rubio Troitiño Núria Bendicho nació en 1995 y en enero de 2021...