No hay traducción disponible
Fa cinc anys a Quito es va posar en marxa el programa Ciutats Segures per a dones i nenes, i segons els indicadors de violències, opinen que es va reduint en gran mesura, sobretot en els grups més vulnerables. Aquesta iniciativa, s’està liderant des d’ONUMujeres, i s’està duent a terme en dues administracions de Quito: Guitumbe i Alfaro.
Segons Nidya Pesantez, (especialista dependent de l’Organització de Nacions Unides a Equador, aquest projecte també treballa, entre altres temes, l’assetjament sexual en el transport públic. Per fer seguiment sobre aquest tema, s’han instal·lat cabines de denúncies en les grans estacions.
S’han pogut aconseguir alguna sentència, poques, fet que demostra la impunitat d’aquest delicte.
S’está començant però a generar un interès en altres ciutats per sumar-se a aquest projecte.
Ho ha ratificat Marcelo Cabrera, alcalde de la ciutat de Cuenca, en una entrevista al diari El Telegrafo on va comentar: “vaig demanar que Cuenca s’integri a la Xarxa de Ciutats Segures del Món”. Segons les seves paraules “estem treballant per lliurar la documentació dins del seu termini, i poder formar part com més aviat millor.
ONUMujeres, i altres institucions, estan treballant per identificar espais de risc. Realitzaran també xerrades i es creeran estratègies per difondre els drets de les dones. Segons l’Institut Nacional d’Estadístiques i Censos, la violència afecta una de cada quatre dones a Equador.