domingo 01 octubre 2023

domingo 01 octubre 2023

Compartir

Mèxic: incumpliment de la sentencia de la Corte Interamericana /La Independent/Notícies gènere

El govern  Mexica,  incompleix la sentència internacional per les dones assassinades a Juárez

No existeixen senyals que s’aplicquès la condemna
No s’ha reflexionat sobre estratègies per prevenir la violència
Va en augment la desaparició de nenes i dones a Mèxic

El Comite de  America Latina y el Caribe para la Defensa de los Derechos de las Mujeres (CLADEM) ha denunciat aquest dijous que el govern mexicà està lluny de complir en la seva totalitat la sentència de la Cort Interamericana de Drets Humans sobre el cas conegut com  Campo Algodonero, on es jutjava els assassinats de tres dones a Ciudad Juárez, Chihuahua.


“Des del nostre punt de vista no s’ha complert, no hi ha una voluntat política ni senyals que ens parlin d’un procés d’implementació” de la sentència, va assegurar l’advocada mexicana Ángeles López García, integrant de CLADEM i encarregada per aquesta xarxa internacional feminista de donar seguiment al cas.
Juntament amb l’Asociacion Nacional de Abogados Democraticos (ANAD) i Irma Monreal, familiar d’una de les víctimes, CLADEM  va ser copeticionaria davant la Cort Interamericana en el cas de Laura Berenice Ramos Monarrez González i Claudia Ivette Gonzalez i  Esmeralda Herrera Monreal, joves que van ser assassinades i els seus cossos abandonats en un camp de cotó.

El 16 de novembre de 2009, la La Corte Interamericana, va emetre una sentència contra l’Estat Mexicà, declarat culpable de no garantir la vida, integritat i llibertat de les víctimes del cas: ” Inpunidad contra las victimas y sus familiares”, de discriminació, de violar els drets de les nenes relacionades amb el cas, i de violar, mitjançant fustigació, la integritat dels  familiars de les víctimes. La sentència va incloure 16 disposicions perquè l’Estat mexicà reparés el dany, com el investigar i sancionar al funcionariat acusat d’irregularitats, la creació d’una base de dades sobre desaparicions i homicidis de dones, estandarditzar els protocols i manuals d’investigació.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mèxic: Pronunciamiento de la Casa de los Derechos de Periodistas per l’assassinat de la periodista Regina Martínez

Domingo 29 de abril de 2012 — Conmoción entre periodistas de todo el país por...

Las Mujeres Primero: “Mi cuerpo es mi casa, mi territorio, el mundo. Y no doy la llave a nadie”

  De Colombia, Guatemala, Bolivia, Marruecos y Perú en Cataluña: Las Mujeres Primero     ...

Contra la fábrica del miedo

  OPINIÓN El atentado en Paris ha sacado a flote la complejidad de una situación...