jueves 07 noviembre 2024

jueves 07 noviembre 2024

Compartir

“Oberts a la cooperacio”

No hay traducción disponible

Proposta de turisme comunitari a Perú.  Iniciativa pionera en el sector que s’emmarca en l’estratègia de Responsabilitat Social Corporativa de la Fundació CODESPA.

L’Agència Catalana de Cooperació i la Confederació de Comerç de Catalunya han sinat un acord, on la patronal del petit i mitjà comerç ha escollit el projecte “Inclusió econòmica i social de dones quítxues mitjançant el turisme comunitari a Cusco, Perú”. El projecte escollit es sensible a l’activitat comercial i respon als valors de les societats democràtiques. “Oberts a la cooperació” és una iniciativa creada per la CCC amb l’objectiu de fomentar la col·laboració del sector del comerç amb el sector de la cooperació al desenvolupament i s’emmarca amb l’objectiu de l’Agència Catalana de Cooperació de trobar noves vies de finançament alternatives als recursos públics.

L’objectiu és fomentar la cooperació internacional al desenvolupament en el sector del comerç i promoure el finançament de projectes de cooperació validats tècnicament per l’Agència. El projecte compta amb el suport de la pluricampiona de trial i del Rally Dakar Femení, Laia Sanz, que representa els valors de l’esforç i la perseverància de les dones en àmbits habitualment ocupats pels homes.  

Carles Llorens, director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, ha agraït en l’acte de presentació la sensibilitat i el compromís de la Confederació per impulsar projectes de cooperació i ha destacat que “el projecte potencia el turisme sostenible i l’apoderament de les dones, la qual cosa té un efecte directe en l’àmbit de l’educació, de la salut i de la qualitat social del seu entorn.”  

Segons el president de la Confederació, Pere Llorens, aquesta iniciativa “és una oportunitat d’or per mostrar que el comerç és un sector implicat en la societat i genera cohesió social” i manifesta la voluntat de “donar un cop de mà a les entitats i a les administracions que treballen per al desenvolupament social i econòmic d’aquells territoris que, encara que no siguin el nostre, creen un món més just, més cohesionat i que indirectament són un motor de creixement per a tota la societat i per a l’economia.

El projecte ha estat presentat pel vicepresident de la Fundació CODESPA, Eduardo Conde. “Inclusió econòmica i social de dones quítxues mitjançant el turisme comunitari a Cusco, Perú”. El qual preveu millorar la qualitat de vida de 169 dones indígenes quítxues en situació de pobresa dels districtes de Pisac, Lamay, Ollantaytambo, Coya i Urubamba, a la Vall Sagrada del Cusco, que es dediquen a l’activitat turística per diversificar els seus ingressos, principalment provinents de l’agricultura de subsistència. La iniciativa pretén millorar les seves capacitats de promoció i venda de serveis turístics; millorar la seva inclusió mitjançant una major participació en l’economia familiar, i incrementar la seva presència en els espais públics de planificació turística, i, a més, capacitar-les mitjançant activitats que els permetin assumir rols de lideratge en la comercialització turística i en la representació de les seves comunitats.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Boletín de noticias

Suscríbete a nuestro boletín semanal y a las últimas noticias publicadas.

También te puede interesar

Madrid:El Turno de Oficio, tema central en el II encuentro de Colegios de Abogacía /La Independent / Noticies Género

El pasado lunes en Madrid, se llevó a cabo, el II Encuentro de responsables de...

Pandemia antigay en África

Foto: Wikipedia.Org Primero las abogadas de Camerún denunciaron la muerte de un activista homosexual...

Foto 1

#EURussiaPublicDiplomacy, #EUinRUssia “El diàleg és bàsic per a millorar la igualtat de gènere i les relacions entre Rússia i Europa”.

No hay traducción disponible Nadezda Azhgikhina: “El diàleg és bàsic per a millorar la igualtat...