jueves 07 diciembre 2023

jueves 07 diciembre 2023

Compartir

S’inscriuen més dones a la convocatòria d’accés del cos de M d’E

La darrera convocatòria d’accés al cos de Mossos d’Esquadra és la convocatòria on s’hi han presentat més dones de tota la història tant en termes percentuals com absoluts, en un 36’89%.

D’un total de 12.680 persones, hi ha 4.678 dones inscrites. La presència de dones en les convocatòries d’accés al cos de Mossos ha passat d’un 25,34% de les persones inscrites dones (2.352) per a les 750 places de l’any 2019 a la xifra de la darrera convocatòria, on quasi bé es multiplica per dos el número de dones que han decidit inscriure-s’hi.

El Departament d’Interior ha manifestat diverses vegades que la feminització dels cossos de seguretat i d’emergències ha estat un dels eixos prioritaris d’aquesta legislatura, concretant-se en accions com ara la reserva de places del 40% per a dones que es va començar a aplicar en la convocatòria de l’any passat, l’impuls de plans d’igualtat i les campanyes per fomentar la presència femenina als cossos operatius.

Actualment, més del 23% de les agents del cos de Mossos són dones. El percentatge s’ha incrementat en totes les escales de comandament. Cita el Departament, a tall d’exemple, que hi ha un 22% de comissàries, és a dir un total de 7 dels 32 dels càrrecs actuals i que fa dos anys, el percentatge era de només un 11%.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

GAMAG logo

GAMAG, l’Aliança Global pels Mitjans i el Gènere, es consolida a Nova York

No hay traducción disponible     GAMAG Europa assoleix més autonomia d’acció desprès de la...

Campanya de la Plataforma Andaluza de Apoyo al Lobby Europeo de Mujeres: “La violencia la sufres tú y tus hijas e hijos, no lo permitas”

ORGANIZACIONES DE MUJERES FEMINISTAS Y FAMILIARES RECLAMAN QUE LAS NIÑAS Y LOS NIÑOS SEAN TENIDOS...

Maribel_Igualada

Ahir, avui i sempre: NO A LA GUERRA!

OPINIÓ Dotze anys després d’aquell fatídic 11-S que va sacsejar el món i que va...