domingo 23 marzo 2025

domingo 23 marzo 2025

Compartir

Portugal: Interseccionalitat, Comunicació i Cultura / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

Carla Cerqueira, del Centre de Estudos de Comunicação i Sociedade de la Universidade do Minho i Universidade Lusófona do Porto i Sara Isabel Magalhães del Centre de Psicologia de la  Universidade do Porto, Faculdade de Psicologia i Ciências da Educação dóna Universidade do Porto, coordinen la presentació de dossiers d’estudis de gènere referents a la proposta de treballs sobre la Interseccionalitat, Comunicació i Cultura: (Entre) Encreuaments de Matrius de Opressió i Privilegi.

 

Universidadad paris

Foto:www2.univ-Paris8.fr

 

La data per a l’enviament d’articles és fins el 25 de novembre i seran publicats el maig de 2017.

Aquests estudis han de comprendre, estudis de gènere i/o feministes de la comunicació i de la cultura que estan experimentant una forta consolidació científica, a nivell internacional, cosa que també esdevé en el context portuguès.

En aquesta àrea d’investigació resulta cada vegada més important deconstruir una categorització social que promou i reïfica asimetries de poder, consolida el pensament d’un sol eix (single-axis) i comporta una visió universal de gènere (gender-universal), intentant qüestionar els models de dominació i subordinació, de desigualtats i privilegis.

El dossier temàtic que presentem té com a principal objectiu compilar propostes teòriques, metodològiques i empíriques que apliquin la perspectiva interseccional (Crenshaw, 1991; Nogueira, 2011, 2013; May, 2014; McCall, 2005) a l’àrea de la comunicació i de la cultura. Aquest enfocament teòric, que es proposa com a element polític de promoció d’igualtat, de ciutadania i del sistema democràtic (McCall, 2005; Nogueira, 2011, 2013), destaca l’existència de diversos eixos de desigualtat.

La proposta reiivindica el paper de la comunicació i la cultura en les seves diverses variants com a elements potencialment determinants en la deconstrucció de jerarquies de “personalitat” (personhood) mitjançant la promoció de representacions més properes de les idiosincràsies individuals, alhora que destaca la seva capacitat de estímul a l’educació per a la diversitat sociocultural.

Arrelat en una perspectiva feminista contemporània, que transcendeix les qüestions relatives a homes i dones, i que aborda un “espectre molt més ampli, per la seva relació […] amb altres moviments i altres preocupacions socials i polítiques”

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Boletín de noticias

Suscríbete a nuestro boletín semanal y a las últimas noticias publicadas.

También te puede interesar

Barcelona: La pobresa femenina segons l’ODEE / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible Segons l’indicador de gènere que es presentarà oficialment el 17 de...

Barcelona lidera la presencia de mujeres alcaldesas de toda Cataluña

En el acto “38 años de Ayuntamientos Democráticos: 182 alcaldesas y 765 alcaldes”, organizado...

10ª Tertulia Salambó Con Sonia Fernandez-Vidal: Como Ser Mujer y También Científica

El lunes 16 de enero, cita con la divulgadora científica Sonia Fernández-Vidal; organiza OCG...