domingo 24 septiembre 2023

domingo 24 septiembre 2023

Marroc: Llei contra la trata facilita la investigació i l’enjudiciament / La Independent / Notícies gènere

Pocs dies abans de la presentació d’un estudi sobre la trata de dones, nenes i nens, presentat en un seminari davant més de 100 membres del govern del Marroc, propiciat pel Ministeri de Justícia i Llibertats d’aquest país, en associació amb ONU Dones i l’Agència Suïssa per al Desenvolupament i la Cooperació, el govern del Marroc va aprovar un Projecte de llei contra la trata de persones. El debat i adopció de la llei estan previstos per a l’octubre vinent.

 

 

 

Adriano Küpfer, Director de la Cooperació Suïssa, Leila Rhiwi, reporesentant d’ONU Dones i El Magrib, i Mustapha Ramid, Ministre de Justícia i Llibertats. Foto:@ONU Mujeres / Kimja Vanderheyden

L’estudi identifica la trata de persones com un problema transnacional, per ser Marroc un país d’origen, de destí i de trànsit del delicte. Fa pocs anys que el govern ha posat èmfasi en el tema davant la necessitat urgent de prevenir i atendre les necessitats de les persones víctimes d’aquest delicte contemplat jurídicament en la legislació nacional com un delicte invisible, que no té marc jurídic per abordar el problema de manera efectiva, a causa de l’ambigüitat del delicte contemplat en el Codi Penal.

Segons la Relatora Especial de l’ONU per al Magrib, Leila Rhiwi, la nova legislació contra la trata de persones simplificarà el procés d’investigació, recopilació de dades i l’enjudiciament: “Tot i que encara queda molta feina per fer, l’enfocament adoptat pel Ministeri de Justícia i Llibertats, ja és un pas important i desperta grans esperances”.

L’estudi va entrevistar de forma anònima a diferents dones d’organitzacions civils a tot el país, una d’elles va explicar: “La policia no considera els fets de trata com a casos. Les dones són tractades com a prostitutes, ja que ells creuen que mai poden ser forçades a mantenir relacions sexuals”.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

FLIP denuncia el asesinato de periodista colombiana Flor Núñez

      COLOMBIA PRENSA     FLIP denuncia que asesinato de periodista colombiana Flor...

XIII Festival Internacional de Cine LGTIB de Catalunya

Es fa a Barcelona, del 17 al 27 d’octubre, i el tancarà Antonia San Juan...

Internacional: Voces de la madre tierra. Mujeres protagonistas de la soberanía alimentaria.

Euskadi Cuba, EHNE Bizkaia y ANAP Este documental recoge las experiencias de mujeres y asociaciones...