martes 23 abril 2024

martes 23 abril 2024

Compartir

La Comunicació a Internet i la Solidaritat premis Femitic 2010

 

Aquest dimecres 27 s’ha celebrat la gala de lliurament del Premis Femitic 2010, que ha organitzat per segona vegada Dones en Xarxa, el col·lectiu de dones feministes per la igualtat i les polítiques de gènere. Femitic vol contribuir a eradicar la fractura digital de gènere i animar les dones a participar activament a la xarxa a través d’una de les formes d’expressió més utilitzades en l’actual cultura de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TICs).


El vídeo premiat en primer lloc i amb una asignació de 5.000 euros va ser el de Mar Sagués per Conectades i el segon premi de 2.000 euros se’l va endur Mireia Riera, per Mireia. La consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, va entregar els guardons en una cerimònia presentada per Eva Peruga, la Defensora d’Igualtat d’ El Periódico de Catalunya. 

La consellera va comentar que “la xarxa ens pot apoderar perquè ens permet expressar-nos sense filtres”. En la seva intervenció durant la gala celebrada en el Centre Cultural de Dones Francesca Bonnemaison, Marina Geli també va reconèixer que “hem d’estar alertes perquè ens trobem en un clar retrocés polític de reconeixement i suport de la nostra lluita, els poders reals són cada vegada més masculins. Cal continuar promovent la nostra mirada sobre la realitat i defensar els avenços aconseguits” .


   {youtubejw width=”200″ height=”160″}OW_Wiedwujc{/youtubejw}              {youtubejw width=”200″ height=”160″}19Sq8brjyoY{/youtubejw}

 

El premis es van atorgar desprès d’un procés de votació popular. Tothom ha pogut triar la seva obra preferida entre les deu obres finalistes escollides per un  jurat format per persones expertes en TIC, audiovisuals i igualtat d’oportunitats. La presidenta del Jurat d’aquesta segona edició ha estat la guionista i directora Rosa Vergés.

 

A la convocatòria hi havien participat amb els seus vídeos dones d’Esplugues de Llobregat, Barcelona, Malgrat de Mar, Mataró, Sant Cugat del Vallès, Madrid, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Quirze del Vallès, Girona, Castelldefels, El Masnou, Terrassa i Rubí, entre d’altres localitats. També dones de la resta de l’Estat han volgut formar part del Festival: Alacant, Madrid, Salamanca, Bilbao, València, Málaga, Móstoles, Huelva, Barakaldo, Lléo i Plasència.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Malauradament, a les persones migrades ens toca demostrar que no som l’enemic”

Hi ha una imatge que Yenny Batista té gravada en la seva memòria. Tenia cinc...

El Govern espanyol dóna suport a l’emprenedoria femenina a través de microcrèdits i el Programa PAEM

No hay traducción disponible L’àmbit laboral i empresarial és un dels quals persisteixen importants diferències...

Sara Lovera

En México, no hay Reformas sin Derechos Humanos

    Este lunes Salil Shetty secretario general de Amnistía Internacional (AI) como cabeza de...