viernes 20 junio 2025

viernes 20 junio 2025

Internacional.Barcelona: campanya “Txetxènia, trenquem el silenci”) / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

Els dies 16 i 17 es trobaran a Barcelona, activistes russes, txetxenes i congoleses. Participaran en un seminari sobre el paper de les dones durant els conflictes armats al Congo ia Txetxènia.

  

xerrada-colloquidones 1

 

 

Està organitzat per la Lliga dels Drets dels Pobles (Campanya “Txetxènia, Trenquem el silenci”) .Les dones que impartiran aquest seminari són cinc destacades activistes, expertes, vingudes expressament des de Rússia, Txetxènia i la RD Congo, parlaran de la seva experiència i treball com activistes en Drets Humans. Las expertas activistas son; Elena Vilenskaia, és pedagoga de formació, de 1991-2004 va treballar en l’ONG “Mares dels soldats de Sant Petersburg” i des de 2004 fins a l’actualitat a la “Casa de la Pau i No Violència”. Així mateix, està involucrada en un projecte de reconciliació i diàleg amb el poble txetxè, en concret amb la ciutat de Novie Aldy, on militars de Sant Petersburg van dur a terme una massacre de civils a l’any 2000; Rukiyat Khadzhieva que des de 2006 treballa a l’ONG “Memorial” de Txetxènia, encarregada del programa de desaparicions forçades. Recorre els diferents nuclis urbans de Txetxènia investigant les desaparicions durant les dues guerres. En el seu treball ha investigat més de 1.000 casos de desapareguts, la major part d’ells a les mans dels cossos de seguretat.

Taus Serganova; Filòloga i pedagoga de formació, treballa com a Directora de l’oficina txetxena de la revista independent del Caucas “Dosh”.
A la revista escriu normalment articles sobre dones així com la rúbrica “Les busquen i esperen”, en referència als desapareguts.
Sabine Kakunga; llicenciada en Sociologia, coordina la Plataforma d’Àfrica Central del Centre National de Coopération au Développement de Bèlgica. (CNCD). És responsable de “programmes et plaidoyer”. Consultora i representant del CNCD-11.11.11 a la plataforma “Be gender”, presidenta del “grup de treball dels drets sexuals i reproductius”. Activista i formadora de dones a la RD del Congo. Especialista en gènere i Elisabeth Masika Sekanabo; presidenta de AMUKA asbl, Association belge pour les femmes au Congo.
És reconeguda “Femme de Paix 2011” per la seva trajectòria d’activista i de treball per la reconciliació.

També participaran en una xerrada-col·loqui el dilluns 16 a Ca la Dona sobre el tema que tractaran al seminari sobre el paper de les dones durant els conflictes armats, al Congo, a Rússia i Txetxènia, tot Dins la (Campanya “Txetxènia, Trenquem el silenci”)

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Boletín de noticias

Suscríbete a nuestro boletín semanal y a las últimas noticias publicadas.

También te puede interesar

De las inequidades al tokenismo: emprendimiento y comunicación en América Latina

La inclusión de la perspectiva de género en los ámbitos de la comunicación y el...

La cineasta Agnès Varda vuelve a Barcelona con ‘Visages villages’

Agnès_Varda_at_Guadalajara_Film Festival_Wikipedia La veterana cineasta feminista Agnès Varda, con casi 90 años, vuelve a...

Foro Hemisférico en las Américas

La ciudadanía de las mujeres Probablemente uno de los indicadores de mayor rezago en las...