jueves 08 junio 2023

jueves 08 junio 2023

Internacional – ONU: les activistes rurals i urbanes estan transformant la vida / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

Segons Onu Dones, les activistes rurals i urbanes estan transformant la vida i les perspectives de les dones, de manera que aquest any, s’ha decidit emprar aquest lema que correspon als avenços que s’estan duent a terme. El lema per tant del dia 8 de Març, dia Internacional de les dones, és “Ara és el moment: Les activistes rurals i urbanes transformen la vida de les dones”.

 

 

kisspng-nigeria-agriculture-woman-farmer-women-s-empowerme-agriculture-5ab96f9e295819

 Foto:KissPNG.Nigeria mujer agricultora

    

L’any passat es va organitzar un moviment global donant forma a marxes i campanyes mundials, incloses les campanyes #MeToo i #TimesUp als Estats Units i campanyes similars en altres països. Les reivindicacions van des de l’assetjament sexual i el Feminicidi fins a la igualtat de remuneració i la representació política de les dones.

Amb aquestes reivindicacions es porta als carrers del món el tema prioritari de la proper 62a sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona a l’ONU. També en aquest dia tan important per a les dones es vol dedicar atenció als drets i activisme de les dones rurals.

Aquestes dones representen més d’una quarta part de la població mundial, i s’estan quedant enrere en cada mesura de desenvolupament.

Des d’ Onu Dones s’intenta animar a dones del món per a transformar l’impuls en acció, donar poder a les dones en tots els contextos rurals i urbans, convidant-les a  fer homenatjes a les activistes que treballen sense descans.

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Beques Fundació Carolina

Universidad Iberoamericana y la Cátedra Latinoamericana Ignacio Ellacuría: Curso sobre pueblos indígenas

maribel

Pensionàs, canvi de sentit