viernes 09 junio 2023

viernes 09 junio 2023

Compartir

Barcelona: S’ha de millorar l’accés de les dones a la Ciència / La Independent/ Notícies Gènere

No hay traducción disponible

A la Biennal Ciutat i Ciència ha tingut lloc el 7 de febrer la Jornada 100TÍFIQUES, per tractar sobre les dones científiques, i com apropar les noies a la formació en camps científics i tecnològics.

 

alt

La consellera Elsa Artadi va fer un discurs durant l’obertura de la trobada, i fou junt a les responsables de l’ organització: Institute of Science and Technology (BIST). Artadi va instar a fer “esforços sostinguts en el temps” en tots els àmbits per aconseguir la igualtat entre dones i homes, també en el camp de la Ciència. “Es tracta de fer un canvi cultural” va comentar Artadi a la trobada “100TÍFIQUES”, a l’auditori del Parc Científic de Barcelona omplert per l’estudiantat.

 

alt

 

 

“Entre tots i totes podem tirar endavant el canvi” ha assegurat la consellera durant l’acte en el que també hi ha participat la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada.

Durant el seu discurs, Artadi també ha parlat de la necessitat d’enfortir les polítiques de conciliació laboral en tots els àmbits perquè “vagin canviant les coses” ja que “s’està renunciant a una quantitat de talent que no ens podem permetre”. Artadi ha assegurat que “des de la Generalitat, les institucions i la societat civil estem posant un granet de sorra per anar canviant” i ha citat iniciatives com el Comitè Dona i Ciència en l’àmbit universitari o el programa STEMCAT que es porta a terme des de diversos departaments de la Generalitat.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Pakistan: Malala Yusafzai, una noia de 14 anys que defensa el dret de les nenes a l’educació greument ferida per part del Moviment dels talibans

Barcelona: “Compartim”, un sopar d’internacionalització de FIDEM / La Independent / Notícies gènere

Menos mujeres en el Parlamento catalán