lunes 29 mayo 2023

lunes 29 mayo 2023

Compartir

Internacional. ONU: Fòrum Generació Igualtat, Coalicions d’Acció, C.Mexico-Paris / La Independent / Notícies Gènere

Juntament amb feministes de tot el món i els Governs de Mèxic i França, Onu Dones ha anunciat el passat dia 15 els temes que  portaran a terme les Coalicions d’Acció que es creen per a la seva participació en el Fòrum Generació Igualtat. Aquest Fòrum tindrà lloc a les Ciutats de Mèxic i París aquest any 2020. Començarà a Ciutat de Mèxic el 7 i 8 de maig i culminarà a París el 7–10 de juliol.

 

 

 

Aquestes Coalicions, representen a associacions mundials establertes juntament amb els seus governs, també a la societat civil, a organitzacions internacionals, i al sector privat, a fi de catalitzar l’acció col·lectiva. Té com a objectiu, impulsar una major inversió pública i privada, i poder comptar amb resultats que realment canviïn la situació de les dones i les nenes a tot el món, i aconseguir avançar el canvi irreversible de la igualtat de gènere.

Els sis temes es fonamenten en una anàlisi feta sobre la base de dades recollides i seleccionades, consultant a feministes internacionals que han treballat intensament per a poder aportar accions transformadores.

En aquest Fòrum, es posaran en marxa les següents sis Coalicions d’Acció transformadores: Violència de gènere; Justícia i drets en l’àmbit econòmic; Autonomia física i drets relacionats amb la salut sexual i reproductiva; Acció feminista a favor de la justícia climàtica;Tecnologia i innovació per a la igualtat de gènere; Moviments i lideratge feministes.

“Cadascuna d’aquestes Coaliciónes d’Acció estarà liderada per un grup determinat de socis, que inclourà: Estats membres, moviments de dones i organitzacions de la societat civil i el sector privat, així com entitats de les Nacions Unides, altres organitzacions internacionals i líders i lidereses joves. També cada Coalició tindrà com a objectiu elaborar solucions específiques per a fomentar els drets de les adolescents i les joves durant la Dècada d’Acció de les Nacions Unides (2020 – 2030), a fi d’aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible pretesos”, informen des de l’organització, que explica que: “El Fòrum Generació Igualtat es desenvolupa en el context del 25è aniversari de la Declaració i Plataforma d’Acció de Pequín, l’agenda més exhaustiva per a aconseguir la igualtat de gènere i els drets de les dones, aprovada per 189 països el 1995. Malgrat el cert progrés aconseguit, el canvi real ha estat lent, i cap país ha aconseguit la igualtat de gènere. Ara que el món s’enfronta a reptes sense precedents, com la crisi climàtica, l’augment de la desigualtat i l’amenaça al multilateralisme, l’avanç dels drets de les dones i les nenes està en perill.”

Cada Coalició elaborarà i implementarà solucions específiques per a promoure els drets de les adolescents i les joves durant la Dècada d’Acció de les Nacions Unides (2020 – 2030), a fi d’aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Durant els pròxims mesos s’anirà definint com es formen les Coalicions d’Acció; les persones que les integren, els “plans” que acompanyen més els objectius previstos, altres entitats aliades que han treballat intensament per a poder aportar diferents plans d’acció, i el més important, la rendició de comptes.

Les trobades de Mèxic i Paris seran fonamentals per a perfeccionar els plans d’acció. Aquests objectius es posaran en marxa oficialment durant el Fòrum Generació Igualtat del 7 al 10 de Juliol en Paris. S’ampliaran en l’Assemblea General de Nacions Unides el setembre de 2020. 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Afectadas por las PIP reciben primera indemnización

Carme Porta Abad

24M: Tenyim de lila el procés

Cristina Gallach, premi portaveu de la VIII edició dels Premis Gabinets de Comunicació del Col·legi de Periodistes de Catalunya