Saturday 30 September 2023

Saturday 30 September 2023

Compartir

Internacional. ONU: Fòrum Generació Igualtat, Coalicions d’Acció, C.Mexico-Paris / La Independent / Notícies Gènere

Juntament amb feministes de tot el món i els Governs de Mèxic i França, Onu Dones ha anunciat el passat dia 15 els temes que  portaran a terme les Coalicions d’Acció que es creen per a la seva participació en el Fòrum Generació Igualtat. Aquest Fòrum tindrà lloc a les Ciutats de Mèxic i París aquest any 2020. Començarà a Ciutat de Mèxic el 7 i 8 de maig i culminarà a París el 7–10 de juliol.

 

 

 

Aquestes Coalicions, representen a associacions mundials establertes juntament amb els seus governs, també a la societat civil, a organitzacions internacionals, i al sector privat, a fi de catalitzar l’acció col·lectiva. Té com a objectiu, impulsar una major inversió pública i privada, i poder comptar amb resultats que realment canviïn la situació de les dones i les nenes a tot el món, i aconseguir avançar el canvi irreversible de la igualtat de gènere.

Els sis temes es fonamenten en una anàlisi feta sobre la base de dades recollides i seleccionades, consultant a feministes internacionals que han treballat intensament per a poder aportar accions transformadores.

En aquest Fòrum, es posaran en marxa les següents sis Coalicions d’Acció transformadores: Violència de gènere; Justícia i drets en l’àmbit econòmic; Autonomia física i drets relacionats amb la salut sexual i reproductiva; Acció feminista a favor de la justícia climàtica;Tecnologia i innovació per a la igualtat de gènere; Moviments i lideratge feministes.

“Cadascuna d’aquestes Coaliciónes d’Acció estarà liderada per un grup determinat de socis, que inclourà: Estats membres, moviments de dones i organitzacions de la societat civil i el sector privat, així com entitats de les Nacions Unides, altres organitzacions internacionals i líders i lidereses joves. També cada Coalició tindrà com a objectiu elaborar solucions específiques per a fomentar els drets de les adolescents i les joves durant la Dècada d’Acció de les Nacions Unides (2020 – 2030), a fi d’aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible pretesos”, informen des de l’organització, que explica que: “El Fòrum Generació Igualtat es desenvolupa en el context del 25è aniversari de la Declaració i Plataforma d’Acció de Pequín, l’agenda més exhaustiva per a aconseguir la igualtat de gènere i els drets de les dones, aprovada per 189 països el 1995. Malgrat el cert progrés aconseguit, el canvi real ha estat lent, i cap país ha aconseguit la igualtat de gènere. Ara que el món s’enfronta a reptes sense precedents, com la crisi climàtica, l’augment de la desigualtat i l’amenaça al multilateralisme, l’avanç dels drets de les dones i les nenes està en perill.”

Cada Coalició elaborarà i implementarà solucions específiques per a promoure els drets de les adolescents i les joves durant la Dècada d’Acció de les Nacions Unides (2020 – 2030), a fi d’aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Durant els pròxims mesos s’anirà definint com es formen les Coalicions d’Acció; les persones que les integren, els “plans” que acompanyen més els objectius previstos, altres entitats aliades que han treballat intensament per a poder aportar diferents plans d’acció, i el més important, la rendició de comptes.

Les trobades de Mèxic i Paris seran fonamentals per a perfeccionar els plans d’acció. Aquests objectius es posaran en marxa oficialment durant el Fòrum Generació Igualtat del 7 al 10 de Juliol en Paris. S’ampliaran en l’Assemblea General de Nacions Unides el setembre de 2020. 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La Muriel Casals ha marxat

  “No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni”      ...

TZK´AT- Red de Sanadoras Ancestrales del Feminismo: CONVOCAMOS AL ACUERPAMIENTO MUNDIAL JUSTICIA PARA BERTA CACERES Y EL RIO GUALCARQUE

Hermanas, hermanes, hermanos; Les saludamos desde este Samaj de Abya Yala (corazón de América), Hoy...

Orientals. Dolors Viñas entrevista a Marta Simó

Programa Orientals, emès el dia 29 d’abril de 2011. La periodista Dolors Viñas entrevista a...