viernes 13 diciembre 2024

viernes 13 diciembre 2024

El govern espanyol incompleix els acords amb la Cedaw

 

 

 

Aquest propers mesos, al 50 per cent de les 23 expertes que formen el Comitè Cedaw (Convenció per a l’Eliminació de la Discriminació de la Dona) de Nacions Unides, els venç el seu càrrec.

Hauran de ser triades 11 expertes al juny, per després acabar de substituir aquest 50% el 31 de desembre de 2016, data en què acaben de vencer aquests càrrecs. Seran substituïdes per dones triades en països signants dels acords de la Cedaw.

A l’Estat Espanyol, el govern en funcions, ha proposat per al mes de juny, com a representant de la Cedaw, a la Sra. Ana Pelaez, aquesta designació, ha estat realitzada, sense consultar i sense cap tipus de diàleg amb els moviments feministes o de dones progressistes.

 

 

 

cedaw 33

 

No només, no hi ha hagut cap interès de presentar, per part del govern a cap dona feminista, havent-hi com hi ha expertes referents internacionals, en àmbits jurídics, polítics i acadèmics, en polítiques contra la discriminació i la violència contra les dones, sinó que han proposat a una dona, que s’ha caracteritzat per tenir postures contràries a les mobilitzacions de les dones feministes, pel dret a l’avortament a l’Estat espanyol en els anys 2014 i 2015, cosa que fins i tot està en contra de les observacions del Comitè Cedaw a l’Estat.

En l’article 12 sobre Salut, de la Convenció CEDAW i la Recomanació General 24, l’article 14 “exigeix que els estats part s’abstinguin de posar traves a les mesures adoptades per la dona per aconseguir els seus objectius en matèria de salut (…) ni restringir l’accés de la dona als serveis d’atenció mèdica ni als dispensaris que els presten, pel fet de no tenir autorització del seu marit, del seu company, dels seus pares o les autoritats de salut, per no estar casada o per la seva condició de dona. L’accés de la dona a una adequada atenció mèdica ensopega també amb altres obstacles, com les lleis que penalitzen certes intervencions mèdiques que afecten exclusivament a la dona i castiguen les dones que se sotmeten a aquestes intervencions”.

 

 

cedaw-logo

 

 

 

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Boletín de noticias

Suscríbete a nuestro boletín semanal y a las últimas noticias publicadas.

También te puede interesar

Carme Porta Abad

#FreeElles

OPINIÓ Todos los lunes el colectivo Dónde están las mujeres nos hace un recordatorio...

Mujeres indígenas, ausentes y maltratadas en los medios de comunicación

Barcelona, España, abril (SEMlac).- Los medios debieran ayudar a revertir la situación de pobreza, marginación...

Liberación nacional y feminismo en Palestina*

La particularidad de este pueblo es la alta participación de las mujeres en el...