miércoles 29 mayo 2024

miércoles 29 mayo 2024

Compartir

Dones de Can Saladrigas a l’Ateneu la Flor de Maig del Poble Nou

El dijous 21, a les 18,30 hores de la tarda es presentarà el documental “Dones de Can Saladrigas, 100 anys d’historia i vida al Poble Nou“, al recuperat Ateneu la Flor de Maig, del carrer Doctor Trueta, número 195. Precisament l’Ateneu va ser la primera seu de la Cooperativa la Flor de Maig, que abans de la Guerra Civil es va extendre per 5 barris de Barcelona, i tenia uns terrenys a Cerdanyola. Teresa Gisbert, una de les protagonistes del documental, és la filla d’uns dels fundadors d’aquesta cooperativa, i va aportar la ‘paperassa’ que tenia a casa, que demostra que la coooperativa era de l’Ateneu.

 

Amb aquests papers i altres, la comissió de recuperació de la Flor de Maig, demana que torni la propietat al barri, i passi a mans dels nous i noves ccoperativistes. Totes le propietats d’aquesta Cooperativa van passar a la postguerra a mans de gent falangista, que anys desprès van malvendre tots els locals. El terrenys de Cerdanyola van passar a la Diputació de Barcelona. Arà l’Ajuntament està en negocioacions amb les descendents dels antics propietaris, compradors a preu molt baix de tot l’edifici del carrer Doctor Trueta. Actualmente la Flor de maig està gestionada per una assamblea oberta. Entre les diverses associacions de dones que hi participen hi ha l’Associació Mon Comunicació, encarregades de la difusió.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Hasta el 2026 !! más radicales, más feministas

Este fin de semana, han tenido lugar en la Universidad Pompeu Fabra, las Jornadas...

“Qui s’involucra aprén”, segons Global Human, empresa de dones /La Independent/Notícies gènere

Més de 200 convidades i convidatss van celebrar a ritme de la música del djembé*...

Erradicar la violencia contra las mujeres, meta y objetivo: Marcela Lagarde

Erradicar la violencia contra las mujeres es una meta..

...