domingo 24 septiembre 2023

domingo 24 septiembre 2023

Compartir

25N – Maresme: Tots els pobles del Maresme condemnen la violència masclista amb un programa d’actes variats i extens

 

Tot el Maresme ha commemorat el 25-N, el Dia Internacional contra la violència envers les dones, amb l’objectiu de mostrar el rebuig de la ciutadania a la violència de gènere. Des de Montgat i passant per Alella –la comarca compta amb 30 pobles- s’ha sentit el clam en contra d’aquesta xacra social. Els pobles del Baix Maresme (des de Montgat fins a Caldetes) han organitzat actes molt variats. A Vilassar de Mar s’hi han realitzat un total de sis activitats des del 21al 29 de novembre, i a Alella, Gabriela Riera, estudiant equatoriana de l’IES, va llegir un manifest. Després, es van encendre espelmes en record de les víctimes de violència masclista i la companyia Xalana Rodant va representar l’espectacle “Malson”.

 

Els pobles de l’Alt Maresme (des de Tordera fins Arenys de Munt) també han celebrat aquest dia. Pineda de Mar ha tingut el programa més extens, amb l’organització, per part del Centre Anna Bachs, d’actes interessants com la projecció de la pel·lícula Héctor a l’auditori de Can Comas; l’exposició Veïnes, Ciutadanes i un acte festiu de l’Associació de Dones Pinedenques al mateix Centre Anna Bachs. Ràdio Pineda també es va afegir a la reivindicació amb el programa especial  “Digues la teva”. L’acte central ha estat el mateix dijous 25 amb la lectura del manifest institucional i una concentració ciutadana a les 12 del migdia, a la plaça Catalunya.

 

Mataró diu NO a la violència envers les dones

 

L’Ajuntament de Mataró pensa que acabar amb la violència masclista és fonamental perquè la democràcia sigui real. És per això que, juntament amb les entitats del Consell Municipal per a la Igualtat d’Oportunitats de la Dona ha confeccionat un programa farcit d’actes. L’objectiu és d’avançar en l’equitat de gènere i en el reconeixement del dret de les dones a gaudir d’una vida sense violència.Entre els diversos actes destaquen la xerrada del 19 de novembre sobre La dona curadora avui dia, l’acció teatral a la Plaça Santa Anna Teixint un món sense violència, el taller d’autodefensa personal per a les dones o la lectura del manifest institucional davant de l’ajuntament. Són moltes les veus que opinen que encara no es reconeix socialment la gravetat de la violència contra la dona. És per això que cal difondre, a tots els sectors socials, la necessitat d’eradicar aquest instrument de control i de domini de la societat patriarcal que ha generat els rols i l’assignació d’estereotips sexe-gènere i que tantes víctimes continua provocant.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Beca Ajuntament de Cornellà per estudi sobre Clementina Arderiu

Cornellà convoca una beca de recerca literària sobre l’escriptora Clementina Arderiu Entre el 4 i...

Xile:Matthei reconeix triomf de Bachelet, malgrat elevada abstenció /La Independent / Noticies Genere

    Foto Evelyn Mathhe. www.gamba.cl La dreta oficialista xilena ha reconegut el triomf de la candidata...

Consternación por el asesinato transfóbico de Diana Sacayán

Una de las personas más conocidas del movimiento antidiscriminatorio contra las personas LGTBI en Argentina...