Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval, rep el Premi Solidaritat 2019 de l’IDHC en un acte al Parlament. La periodista Magda Bandera, distingida amb la menció especial per a mitjans i professionals de la comunicació
Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval, de Barcelona, ha rebut el Premi Solidaritat 2019, que atorga l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), en un acte al Parlament que ha presidit Roger Torrent i en el decurs del qual també s’ha lliurat a la periodista Magda Bandera la menció especial amb què l’institut distingeix mitjans i professionals de la comunicació.
Torrent, juntament amb el president de l’IDHC, David Bondia, ha lliurat totes dues distincions en un acte a què han assistit també la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, la secretària quarta de la Mesa, Rut Ribas, altres diputats i representants de diverses entitats i institucions.
En el seu parlament, el president ha reivindicat la pluralitat de la societat catalana, “que vol viure la seva diversitat sense conflictes, entorn a les llibertats, la igualtat d’oportunitats i el respecte pels drets individuals i col·lectius”. Així mateix, ha identificat la discriminació i la violència masclista com els “reptes” que encara “som lluny de vèncer” com a societat, perquè, ha advertit, “queda el més difícil, canviar mentalitats, canviar actituds”. A l’últim, ha afirmat que “només serem un país digne, una societat digna, si som capaços de garantir el dret de les dones a viure lliures de violència i fer de la igualtat d’oportunitats una realitat”.
Convivència i cohesió a partir de les arts escèniques
Magda Bandera, actual directora de la revista ‘La Marea’, ha rebut la menció especial en reconeixement de la seva contribució a la incorporació d’un enfocament de gènere i drets humans en l’exercici del periodisme.
L’acte ha acabat amb una actuació musical dels alumnes de Xamfrà, que han interpretat diverses peces en una mostra de l’activitat que es du a terme en aquest espai de convivència i integració.
L’IDHC atorga el Premi Solidaritat des del 1987 per reconèixer persones, entitats i col·lectius destacats en la lluita a favor dels drets humans a Catalunya. Des del 1998 l’institut reconeix també amb una menció especial els mitjans i els professionals de la comunicació que en l’exercici de la seva tasca divulgativa i informadora aborden d’una manera clara i decidida la defensa, la protecció i la promoció dels drets humans.