martes 25 junio 2024

martes 25 junio 2024

Compartir

Catalunya: Les dones migrades fan #VagaFeminista / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

Diumenge que ve, 25 de febrer, diverses dones migrades participaran en una assemblea oberta* per reflexionar i evidenciar els motius pels quals participen a la #VagaFeminista del 8 de març.

 

 

Independent

 

Les organitzacions convocants, Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament i Sindillar, integrants de la Comissió Migració i Fronteres de la #VagaFeminista, animen a totes les dones i organitzacions de dones de diversos orígens a participar en l’assemblea. Consideren fonamental que s’evidenciïn les opressions que afecten les dones i a tota la població que viuen en condició de migració i en processos de refugi.

Són diversos els motius que els mouen a sumar-se a la vaga feminista: la denúncia i demanda de derogació de les lleis d’estrangeria i fronteres, la demanda de tancament de les presons per a persones estrangeres, la falta de polítiques d’acollida i refugi adients a les necessitats urgents de l’actual context, les condicions de precarietat laboral de les dones que treballen en el sector de cures , com netejadores d’hotels i en les llars com internes, l’afectació del racisme institucional i social, la invisibilitat de les dones de diversos orígens en el sector de coneixement, en els espais de representació i acció política. Sobretot, perquè es continua condicionant el reconeixement de la ciutadania a l’obtenció de papers i penalitzant la mobilitat humana.

 

Més informació

*L’Assemblea de Dones Migrades es realitzarà el proper 25 de febrer a Ca la Dona, Barcelona, a les 16 hores. Al tancament de l’assemblea es realitzarà la representació teatral “No és país per Negres”.

Inscripció i informació: xarxamgd@gmail.com

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Argentina: La primera editora de Gènere i Diversitats de l’Agència Nacional de Notícies Télam / La Independent / Notícies Gènere

Per Redacció Diario Digital La primera editora de Gènere i Diversitats de l’Agència Nacional de...

El govern espanyol incompleix els acords amb la Cedaw

Aquest propers mesos, al 50 per cent de les 23 expertes que formen el...

LOGO_OCG

“Tenen veu les dones al periodisme d’opinió?”: Primer Informe de l’OCG

A mitjans del mes de juliol, al CCCB de Barcelona, tindrà lloc la presentació en...