Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

Catalunya: Les dones migrades fan #VagaFeminista / La Independent / Notícies gènere

Diumenge que ve, 25 de febrer, diverses dones migrades participaran en una assemblea oberta* per reflexionar i evidenciar els motius pels quals participen a la #VagaFeminista del 8 de març.

 

 

 

Les organitzacions convocants, Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament i Sindillar, integrants de la Comissió Migració i Fronteres de la #VagaFeminista, animen a totes les dones i organitzacions de dones de diversos orígens a participar en l’assemblea. Consideren fonamental que s’evidenciïn les opressions que afecten les dones i a tota la població que viuen en condició de migració i en processos de refugi.

Són diversos els motius que els mouen a sumar-se a la vaga feminista: la denúncia i demanda de derogació de les lleis d’estrangeria i fronteres, la demanda de tancament de les presons per a persones estrangeres, la falta de polítiques d’acollida i refugi adients a les necessitats urgents de l’actual context, les condicions de precarietat laboral de les dones que treballen en el sector de cures , com netejadores d’hotels i en les llars com internes, l’afectació del racisme institucional i social, la invisibilitat de les dones de diversos orígens en el sector de coneixement, en els espais de representació i acció política. Sobretot, perquè es continua condicionant el reconeixement de la ciutadania a l’obtenció de papers i penalitzant la mobilitat humana.

 

Més informació

*L’Assemblea de Dones Migrades es realitzarà el proper 25 de febrer a Ca la Dona, Barcelona, a les 16 hores. Al tancament de l’assemblea es realitzarà la representació teatral “No és país per Negres”.

Inscripció i informació: xarxamgd@gmail.com

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Q-ars Teatre: Grans dames de petit format

  Q-Ars Teatre és un projecte que uneix autores, directores i actrius de gran calibre...

93 feminicidis i assassinats de dones a l’Estat espanyol, 17 a Catalunya, el 2015

Una cosa són les xifres oficials, que són molt menors, i una altra les que...

Catalunya: l’atur registrat creix de 14.861 persones aquest mes de gener de 2013

 Les dades d’atur registrat del mes de gener den 2013 indiquen que per sexes, l’atur...