lunes 29 mayo 2023

lunes 29 mayo 2023

Compartir

Barcelona: Projectes de conciliació i servei a la ciutadania / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

 

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat un nou servei de canguratge, sobre el projecte Concilia. Aquest projecte s’emmarca dins el Pla de Xoc Social, i es posarà a la pràctica en sis dels barris que formen part de el Pla de Barris. El Projecte Concilia es basa en el disseny i la implementació d’una prova pilot, fins a febrer de 2021, d’un projecte de conciliació de la vida laboral, familiar i personal.

 

menor-adulto-paseo-efe 9 1200x480

 

 

Principalment, i prioritàriament es dirigeix a la mainada de 4 a 12 anys de famílies monoparentals, amb una xarxa d’ajuda de suport fràgil i amb manca de recursos. Va dirigit a dones víctimes de violència de gènere i famílies sense teixit comunitari.

Tot i que estigui dirigit a les famílies residents als barris on s’emmarca el Pla de barris, també està obert a altres perfils de famílies diverses, famílies que compleixin els requisits establerts en aquest Projecte i tinguin necessitats que no es puguin conciliar amb la criança. 

Així els criteris d’accés són: preferència famílies monoparentals i dones en situació de violència de gènere; pocs recursos econòmics de la unitat familiar, nombre de mainada a la llar.

I les causes de la sol·licitud serien: la conciliació familiar, laboral i personal; les circumstàncies personals de la família i / o la dona: malalties, emergències familiars; 

També en cas de ser usuaria o usuari d’un servei i / o projecte de l’Ajuntament de Barcelona o d’una entitat del tercer sector, i ser resident en un dels barris de Pla de barris on es desenvolupa el servei: Raval, la Marina, Trinitat Vella, Zona Nord, La Verneda i La Pau, el Besòs i el Maresme.

Es valoraran també les peticions de la resta de barris de Pla de barris: Bon Pastor i Baró de Viver, Roquetes, Trinitat Nova, Gòtic, Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

SARA: nuevo modelo de atención a víctimas de violencia domestica/ La Independent/Noticiés Génere

MANIFEST 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Ángela González y Women’s Link esperan respuesta del ministerio de Justicia