jueves 23 mayo 2024

jueves 23 mayo 2024

Compartir

Catalunya: aprovat el Pla Viure Millor, pioner a promoure polítiques del temps i de reforma horària / La Independent / Notícies gènere

 

Amb els objectius d’eficiència en el temps i productivitat, la distribució de tasques a través d’una conciliació corresponsable i la promoció dels hàbits saludables.

 

 

Portaveu del Govern

La portaveu del Govern, Meritxell Bundó, a la compareixença de premsa després del Consell de Govern del 20.10.2020

El Govern ha aprovat el Pla Viure Millor (Pla de Transició cap a la Reforma Horària) per assolir els compromisos recollits al Pacte per a la Reforma Horària signat el 17 de juliol de 2017 amb 110 institucions, esdevenint la institució pionera a promoure un pla transversal de polítiques del temps i de reforma horària.

Aquest pla té tres objectius estratègics: Viure amb uns models de gestió del temps més eficients que augmentin el rendiment acadèmic i la competitivitat empreserial millorant-ne la productivitat; Viure amb uns horaris més racionals i flexibles que facilitin la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, associativa i familiar i fer-la corresponsable entre dones i homes; I viure d’acord amb uns hàbits saludables que millorin el benestar i la qualitat de vida.

Entre les 88 mesures concretes organitzades en 11 subobjectius a destacar: horaris més flexibles a les escoles; racionalització del temps a les universitats de Catalunya;  foment de la corresponsabilitat entre dones i homes en el repartiments de tasques domèstiques i cura dels infants a través de campanyes i ajuts públics; campanyes per promoure hàbits saludables; estalvi d’energia i reduir les emissions de CO2; aplicar noves tecnologies o incorporar mesures per millorar l’organització del treball que aposten per la flexibilitat horària, entre elles el teletreball, tant per a l’administració pública com pel conjunt de les relacions laborals.

L’Oficina per a la Reforma Horària serà la coordinadora del Pla treballant conjuntament amb els diferents departaments de la Generalitat implicats. El Pla s’ha compartit amb les institucions i organitzacions que van signar el Pacte per a la Reforma Horària, que fou validat per la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària el passat 21 de setembre. Serà vigent fins l’any que ve, quan s’avaluarà i s’actualitzarà.

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Afganistan: Metges Sense Fronteres (MSF) inaugura una clínica de maternitat

Los intensos combates en Khost al este de Afganistán entre fuerzas militares nacionales e...

Máxima histórica de mujeres en Congreso y Senado

Foto Archivo AmecoPress 138 mujeres 40 se sentarán en el Congreso y 83 39...

Estat Espanyol: Invisibilitat femenina en els suplements culturals / La Independent / Notícies Gènere

Diverses associacions de dones han participat en aquest estudi entre elles l 8217 Associació...