viernes 17 mayo 2024

viernes 17 mayo 2024

Catalunya: El Parlament reconeix les dones acusades de bruixeria

El Ple ha aprovat la proposta de resolució sobre les acusades de bruixeria com a víctimes d’una persecució misògina per 114 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat, CUP i ECP), 14 en contra (Vox i PPC) i 6 abstencions (Cs).

En el debat hi han intervingut Gemma Lienas (PSC-Units), Jenn Díaz (ERC), Aurora Madaula (JxCat), Mónica Lora (Vox), Basha Changue (CUP), Susanna Segovia (ECP), Ignacio Martín (Cs) i Lorena Roldán (PPC)

Parlament de Catalunya (Jordi Garcia Monte). 2022.  FOTO www.parlament.cat

Aquest dimecres, 26 de gener de 2022 el  Parlament ha reconegut les dones acusades de bruixeria com a víctimes d’una persecució misògina. El Ple de la cambra ha aprovat la proposta de resolució d’ERC, JxCat, la CUP i ECP sobre la reparació i la restitució de la memòria de les dones acusades de bruixeria.

El Parlament reconeix aquestes dones com a “víctimes d’una persecució misògina” i manifesta el seu suport a la campanya “No eren bruixes, eren dones”.

El text repara la memòria històrica de les dones injustament condemnades, executades i reprimides al llarg de la història per bruixeria, les dignifica i les reivindica promovent accions de desgreuge. També  té per objecte “impulsar les polítiques públiques encaminades a promoure la memòria de tantes dones que injustament han estat executades per condemnes no fonamentades i promoure justícia històrica en la línia de les iniciatives que han sorgit en altres indrets, com Escòcia, Suïssa, Noruega o Navarra”.

.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

DSC 0529

“Yo SÍ, sanidad universal”

El desconocimiento de la exclusión sanitaria es casi absoluto y los medios son en gran...

En recuerdo de Sara Masó, un ejemplo de buena compañera periodista

OPINIÓN Sara Masó nos dejó el pasado sábado Aunque tenia 92 años no se...

Barcelona: CONVOCATORIA II Jornada de Máster ADHUC / La Independent / Notícies gènere

El GRC Creació i pensament de les dones anuncia la convocatoria de la próxima...