viernes 20 septiembre 2024

viernes 20 septiembre 2024

Catalunya: Surt forma supervivents de tràfic amb finalitat d’explotació per donar suport als processos de recuperació d’altres dones

El projecte SISA (Strengthening the Identification and Integration of Survivors of Sex Trafficking from West Africa through a Peer-to-Peer-Approach and through Transnational Deportation Counselling and Assistance), és una iniciativa europea que aposta per la mentoria com a eina per afavorir la inclusió de dones supervivents d’aquesta forma de violència masclista.

Surt ha format, a través del projecte SISA, a dones supervivents de tràfic amb finalitat d’explotació que acompanyaran altres dones que es troben en fases més inicials dels processos de recuperació i autonomia. 

 “El compromís amb la iniciativa, les seves experiències prèvies, el coneixement sobre les diferents fases dels processos de recuperació i d’inserció sociolaboral, les seves competències interculturals i la seva motivació per ‘ajudar les altres a fer més fàcil el seu camí’, són essencials per aconseguir aquest propòsit”, explica Laura Parés, tècnica de recerca de Surt que coordinadora el projecte SISA a Catalunya.

Entre iguals per afavorir la recuperació en un entorn de desigualtats


Des del projecte SISA plantegen que, quan les supervivents de tràfic amb finalitat d’explotació participen en l’acompanyament d’altres dones, es converteixen en referents positius i contribueixen a millorar el suport que actualment reben les seves companyes. 

“Durant la formació, les mentores van identificar els diferents signes de trauma i van debatre amb una artterapeuta i experta en vulneració de drets humans sobre com donar suport a les seves companyes sense revictimizar-les. A més, van abordar diferents estratègies per establir límits i cuidar-se a si mateixes mentre acompanyen altres supervivent”, exposen.

“La falta de coneixement sobre els recursos i serveis disponibles i els reptes als quals moltes dones s’enfronten quan intenten accedir-hi solen generar sentiments de desconfiança i frustració cap a i amb els serveis de suport locals, cosa que, –  explica Parés – provoca que, amb freqüència, les demandes d’acompanyament més habituals de les dones se centrin a cobrir les necessitats bàsiques més immediates i urgents. “

El projecte s’estendrà fins el 2023 i està cofinançat pel fons europeu d’Asil, Migració i Integració.

Altres entitats participants al projecte SISA;

 THE JUSTICE PROJECT (Alemanya), COMUNITA PAPA GIOVANNI XXIII (Itàlia), SOLWODI DEUTSCHLAND EV (Alemamya) i GEMEINSAM GEGEN MENSCHENHANDEL EV (Alemanya). 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Eleccions al Secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

“La gent ha votat més paritat” El Secretariat Nacional de l’ANC, sorgit de les eleccions...

Vilanova i la Geltrú: Exposició de Lourdes Fisa guanyadora Premi DONART

Queden pocs dies per gaudir de l’ exposició “Cartes a l’univers” de l’artista Lourdes Fisa...

Dones que lluiten. Històries que inspiren: Remei Sipi Mayo

Remei Sipi Mayo, nascuda a Guinea Equatorial però vivint a Barcelona des de fa molts...