Parlament bruixeria

Compartir

Catalunya: El Parlament reconeix les dones acusades de bruixeria

El Ple ha aprovat la proposta de resolució sobre les acusades de bruixeria com a víctimes d’una persecució misògina per 114 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat, CUP i ECP), 14 en contra (Vox i PPC) i 6 abstencions (Cs).

En el debat hi han intervingut Gemma Lienas (PSC-Units), Jenn Díaz (ERC), Aurora Madaula (JxCat), Mónica Lora (Vox), Basha Changue (CUP), Susanna Segovia (ECP), Ignacio Martín (Cs) i Lorena Roldán (PPC)

Parlament de Catalunya (Jordi Garcia Monte). 2022.  FOTO www.parlament.cat

Aquest dimecres, 26 de gener de 2022 el  Parlament ha reconegut les dones acusades de bruixeria com a víctimes d’una persecució misògina. El Ple de la cambra ha aprovat la proposta de resolució d’ERC, JxCat, la CUP i ECP sobre la reparació i la restitució de la memòria de les dones acusades de bruixeria.

El Parlament reconeix aquestes dones com a “víctimes d’una persecució misògina” i manifesta el seu suport a la campanya “No eren bruixes, eren dones”.

El text repara la memòria històrica de les dones injustament condemnades, executades i reprimides al llarg de la història per bruixeria, les dignifica i les reivindica promovent accions de desgreuge. També  té per objecte “impulsar les polítiques públiques encaminades a promoure la memòria de tantes dones que injustament han estat executades per condemnes no fonamentades i promoure justícia històrica en la línia de les iniciatives que han sorgit en altres indrets, com Escòcia, Suïssa, Noruega o Navarra”.

.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar