miércoles 17 julio 2024

miércoles 17 julio 2024

Compartir

Madrid: Nace una nueva app para hacer frente al acoso y las agresiones LGTBIfóbicas / La Independent / Notícies gènere

Ya está disponible, de momento solo para móviles Android, la nueva app Observatorio madrileño contra la LGTBfobia que permite reportar al Observatorio madrileño contra la homofobia, transfobia y bifobia de Arcópoli cualquier agresión LGTBIfóbica, explicando lo que te ha ocurrido, tu localización y que permite el acceso directo al número de policía o Guardia Civil y ofrece orientación legislativa. Además, cuenta con un apartado donde se contabilizan los incidentes para así generar una visión global. 

                                  observatorimadLGTBI

 

Rubén López dirigeix l’Observatori que ha desenvolupat l’app “per donar un servei més immediat i senzill”. Intenten aportar eines “per facilitar la denúncia així com donar a conèixer els nostres drets”. Arcópoli té clar en quin context vivim. “L’ús de les noves tecnologies és imprescindible per no quedar despenjats de cara a les noves generacions que a més són molt més visibles que la resta”, explica el director de el projecte. Cada vegada hi ha apps mòvils més específiques, però hi ha algunes idees que resulten necessàries. “Que les persones LGTB sentin que hi ha algú a l’altre costat escoltant-los i tractant d’ajudar és fonamental”, explica.

Segons Arcópoli, l’objectiu és combatre la infradenuncia d’aquest tipus d’agressions i “facilitar el contacte ràpid amb les potencials víctimes de delictes d’odi o discriminació; a l’tenir una interfície ràpida i molt més accessible que entrar en una pàgina web a través del cercador, confiem que la gent s’animi a contactar quan passi algun incident “. A més, la víctima de l’agressió LGTBIfóbica pot trobar en Arcópoli un indret de suport i reflexió: “Després del contacte sempre animem a les víctimes a denunciar (fem una tasca d’assessorament i acompanyament a comissaria, jutjat o on sigui pertinent), tot i que naturalment la decisió és de la mateixa víctima”.

Les dades recopilades per l’app ni es faran públics ni es traslladaran directament a les autoritats, però s’utilitzen per elaborar l’informe anual de l’Observatori, on consten les dades estadístiques dels incidents que es registren. Aquest informe és analitzat i utilitzat per les autoritats per als seus plans d’actuació i anàlisi de la realitat madrilenya.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sin reconocer género y violencia no habrá democracia paritaria: INE de México (I)

Entrevista a la consejera Norma Irene de la Cruz Magaña y a la responsable...

Reclamos provocan la inclusión de mujeres en el informe Nínxols

El informe no modifica su contenido, sólo incluye a algunas mujeres que inicialmente no habían...

V8 de març. Feminisme i Sindicalisme

Les companyes sindicalistes, en motiu del 8 de març, em van demanar fer una xerrada...