domingo 26 mayo 2024

domingo 26 mayo 2024

Compartir

Trobada Euromediterrània 2013: Joves i transformació social

30 joves procedents dels països de la tota conca mediterrània estan participant en la Trobada Euromediterrània 2013. Del 11 al 15 març a la ciutat de Barcelona s’ha creat un espai d’encontre entre joves de diferents procedències amb un interès comú , conèixer les problemàtiques i necessitats dels i les joves a la regió mediterrània.

 

La Trobada Euromediterrània 2013 vol promoure l’actitud emprenedora entre els i les joves com eina de transformació social, facilitant el treball en xarxa entre els dues ribes mediterrànies. Tanmateix es pretén fomentar la creativitat, la innovació, l’esperit crític i la participació a la regió mediterrània, potenciant debat juvenil i l’acció conjunta per a la millora de les condicions de vida dels i les joves a l’espai mediterrani.

La trobada contempla formacions pràctiques en emprenedoria social, educació en DDHH i cultura de pau i tècniques de transformació social creatives a través de la participació, l’art i les noves tecnologies.

Benestar Social i Família organitza la Trobada Euromediterrània de Joventut 2013, Aquesta iniciativa reuneix 30 joves de disset països i estats del Mediterrani, 10 dels quals són catalans, que lideren algun projecte d’emprenedoria social en benefici de la comunitat. En concret, la procedència d’aquests joves és, pel que fa a la riba sud, del Marroc, Sàhara Occidental, Algèria, Jordània, Tunísia, Líban, Egipte, Palestina, Israel, Líban i Síria; i els provinents de la riba nord, de França, Itàlia, Grècia, Malta, Xipre i Turquia, a més de Catalunya.

Aquests joves, d’entre 25 i 35 anys, han estat seleccionats d’entre 120 sol·licitants, i destaquen per liderar projectes innovadors i creatius. Les iniciatives comunitàries que duen a terme als seus països són de l’àmbit de la participació ciutadana, la comunicació, l’art i cultura, la salut, l’educació, el medi ambient i de caire empresarial.

Entre els projectes presentats, n’hi ha un de voluntariat per donar assistència mèdica a la població nòmada d’Algèria; un altre per conservar el patrimoni cultural bereber de la ciutat de Tiznit, al Marroc; una iniciativa per promoure espais verds d’accés públic a Beirut, al Líban; la creació d’un espai virtual de fotografies sobre activisme polític a Egipte; així com la dinamització d’una plataforma de cofinançament per fer xarxa entre el tercer sector i el sector privat a Itàlia.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

CNDH llama a investigar agresiones contra 4 periodistas en la marcha del 8M

Fueron retenidas por elementos de la Secretaría de Seguridad Ciudadana de la CDMXPiden a...

Recomendaciones incongruentes y silencios sobre el ZICA

No hay traducción disponible Por fin alguna publicación explica porqué no se puede recomendar que...

març 2011 SER DONA AL sud

L 8217 AVENTURA DE CONEIXER SER DONA AL SUD Hem convidat diverses entitats catalanes que...